ABD bankaları, borçlulara başka banka bulmalarını söylüyorlar

Tehlikedeki Euro Bölgesi ülkelerin risklerini azaltma çalışmalarını hızlandıran ABD bankaları, karşı taraflara ve borçlulara kontratlarını yeniden yapılandırmalarını ya da başka banka bulmalarını söylüyorlar.
BT PİYASAM-Euro Bölgesi’nden herhangi bir ülkenin çıkışına hazırlanan Wall Street bankaları, karşı taraflara ve borçlulara kontratlarını yeniden yapılandırmalarını ya da başka banka bulmalarını söylüyorlar.
Financial Times’ta yer alan habere göre, CDS gibi çeşitli önlemler yoluyla tehlikedeki Euro Bölgesi ülkelerin risklerini azaltan ABD bankaları, bir ülkenin eurodan çıkması durumunda drahmi ya da peseta olarak ödeme almamalarını garanti altına almak amacıyla çalışmalarını hızlandırdılar.
Makalede, geçen yaz derinleşen borç krizinin ABD banka hisselerine düşüş getirdiği hatırlatılarak Euro Bölgesi ülkelerinin ABD banka yöneticilerinin ana endişesi olduğu kaydediliyor.
SEC’in bankalardan İspanya, Yunanistan, İtalya, İrlanda ve Portekiz varlıklarına dair daha fazla bilgi talep ettiği geçen seneden bu yana yapılan açıklamalar, bankaların bölgedeki varlıklarını azalttıklarını gösteriyor. Analizlerde, JP Morgan, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley ve Goldman Sachs’ın risklerini azalttığı belirtilse de henüz konuyla ilgili net bir bilgi bulunmuyor.
Morgan Stanley´nin bu ülkelerdeki varlıkları 5.4 milyar dolar iken JP Morgan’ın 20 milyar dolar üzerinde varlığı bulunuyor. Bankalar bölgedeki brüt pozisyonlarının yönetilebilir seviyede olduğunu kaydediyorlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.