ABD ve Avrupa hisseleri geriliyor

abd-borsalari-toparlaniyorABD endeks vadelileri Amazon’un zarar açıklamasının ardından geriliyor

ABD endeks vadelileri Amazon’un üçüncü çeyrekte zarar etmesinin ardından, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin 5 haftadır ilk kez yaklaştığı haftalık kazancını azaltacağına işaret ederek, geriliyor.

Amazon hisseleri şirketin üçüncü çeyrekte beklentilerden fazla zarar ettiğini açıklamasının ardından yüzde 9.9 geriledi. Pandora Media Inc. kullanıcı artışının yavaşladığını açıklamasının ardından yüzde 8.3 geriledi.

Microsoft Corp. bulut bilgisayar biriminin büyümesi ve kişisel bilgisayar satışları sayesinde tahminleri aşan çeyrek karının ardından yüzde 2.6 prim yaptı. Ford Motor Co karının beklentilerden az gerilemesi üzerine yüzde 1.5 değer kazandı.

S&P 500’deki Aralık vadeli kontratları yüzde 0.3 gerileyerek New York saati ile 07:31’de 1,939.4 oldu. Endeks Ocak 2013’ten bu yana kaydettiği en büyük haftalık rallisine yaklaşıyor. Dow Jones endeksi 38 puan düşüşle 16,575 oldu.

Avrupa hisseleri, BASF SE’nin 2015 kar tahminini düşürmesi ile gerileyerek, bir aydan uzun bir sürenin ilk haftalık kazancını azaltıyor

DAX-Borsa-2014-1Avrupa hisseleri, BASF SE’nin 2015 kar tahminini düşürmesi ve bölge ekonomisindeki sorunların bazı şirket bilançolarını olumsuz etkileyebileceği endişelerini artırması ile, bir aydan uzun bir sürenin ilk haftalık kazancını azaltıyor.

Enerji şirketleri Stoxx Europe 600’de en dik düşüşleri kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Londra saati ile 12:46’da 327.19 puan oldu. Endeks bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) varlık alımlarına başladığını açıklaması ile yüzde 2.7 tırmanarak, geçtiğimiz hafta görülen bu yılın en düşük seviyesinden yükselişi yüzde 5.5’e taşıdı. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri yüzde 0.3 geriledi.

Avrupa hisseleri, AMB teşviklerinin bölge ekonomisini canlandırmakta yetersiz olacağı yönündeki endişelerle birlikte, 3 Eylül’den 16 Ekim’e kadar dünya genelinde hisse piyasalarında yaşanan 5.5 trilyon dolarlık çıkışa öncülük etti.

Ebola hastalarının tedavisi için bulunduğu Batı Afrika ülkesi Gine’den New York’a dönen doktora Ebola teşhisi kondu. Edinilen bilgiye göre, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ile Gine’de Ebola ile mücadeleye katılan ve 14 Ekim’de New York’a dönen Doktor Craig Spencer, Ebola belirtileri görülmesi üzerine Bellevue Hastanesi’ne kaldırıldı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.