Altının Onsu 1.830,46 Dolar

Altın fiyatları yeni haftaya dalgalı bir seyir ile başladı. Gram altın yeni güne 462 TL seviyesinde başlarken çeyrek altın 759 TL seviyesinde işlem görüyor. Ons altın ise tekrar tırmanışa geçti. Uzmanlar ons altını zorlu bir haftanın beklediğini söylüyor.

İç piyasada gram altın sabah saatlerinde 462 liradan, çeyrek altın 759 liradan, Cumhuriyet altını 3,028 liradan, ons altın ise 1840 dolardan işlem görüyor.

IKON Menkul tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Geçtiğimiz hafta 233 günlük ortalama üzerinde tutunarak 1767 seviyesinden tepki veren sarı metal 1833 desteğine kadar yükselmiş ve bu bölgede tutunmaya çalışmıştı.

Yeni haftada Asya seansında bu eğilimin sürdüğünü görmekteyiz. 3 gündür 1833’ü destek yapan sarı metal için bu destek şuan önemli. Tutunma devam ederse 1860 direnci gündeme gelebilir.

Eğer tutunamazsa ve 1833 desteğini kırarsa aşağıda 8 günlük ortalamaya denk gelen 1815 desteği takip edilebilir.

ÜNLÜ & Co/DAHA tarafından hazırlanan analizde ise şöyle denildi: “Ons altını zorlu bir hafta bekliyor. Geride bıraktığımız haftada ABD’de mali teşvik paketi beklentilerinin yeniden canlanması ile dolar üzerinde oluşan baskı değerli metallerin belirgin şekilde güç kazanmasını sağlarken değer kazanımı %3’ü aşan ons altının 1850 dolar sınırına kadar yükseldiğini gördük.

Teknik açıdan son derece önemli olduğunu düşündüğümüz bu seviyenin aşılması durumunda kısa vadeli görünümün daha da iyileşebileceğini söylemek mümkün.

Ancak bu hafta aynı zamanda aşı başvurularından sonuç beklenmesinin kazanımları limitleyebileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. “

İnfo Yatırım tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Geçtiğimiz haftadan önce altın fiyatları üç hafta üst üste haftalık kayıplar gerçekleştirmiş ve sert aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmıştı.

Küresel bazda Kovid19 aşı çalışmalarına yönelik gelen haber akışları bu hareketlerin yaşanmasına neden olmuştu. Fakat Amerika kanadında ek mali teşvik paketinin tekrar gündeme gelmesi bununla birlikte dolar endeksinde yaklaşık olarak son iki buçuk yılın en zayıf performanslarından birinin yaşanması altın fiyatlarında toparlanma hareketlerinin yaşanmasına neden oldu.

Böylelikle altın geçtiğimiz haftayı yüzde 3’e yakın değer kazanımları ile geçmeyi başardı. Bu gelişmelere ek olarak ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının harlanmasına neden olabilecek gelişmeler yaşanıyor. Amerika kanadında Trump yönetimi, Çinli bazı yetkililere yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

Yaptırım uygulanacak yetkililer arasında şuan hükümette olan Çin Komünist Partisi üyelerinin de bulunduğu belirtiliyor. Böylelikle Trump’ın görev döneminin son günlerinde Çin ile gerilimi artıran adımları devam ediyor.

Bu gelişmelerde riskleri artırırken altının toparlanmasında etkili oluyor. Fakat buna rağmen altına dayalı borsa yatırım fonlarından çıkışlar sürüyor.”

Altındaki fiyat dalgalanması sürüyor. Geçtiğimiz ay başında ciddi bir artış göstererek 535 lira seviyesine çıkan gram altın, son dönemde 460 lira seviyesinde bulunuyor. Uzmanlar ise güvenli liman olarak görülen altına uzun vadeli yatırım yapanların endişelenmesine gerek yok görüşünü paylaşıyor.

ALTIN/ONS
1.830,46
% -0,46
07/12/2020 BSİ:10:47:37

Serbest piyasada çeyrek altın fiyatı 759 lira seviyesinde bulunuyor.

ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 462 lira

Çeyrek altın: 759 lira

Yarım altın: 1.521 lira

Cumhuriyet altını: 3.030 lira