Altının onsu 1,248.74 dolar

altinkulcelerABD Aralık ayı tarım dışı istihdam verisinin beklenmedik bir şekilde 74 bin kişi ile çok düşük çıkması altın fiyatlarını uçurdu.
PİYASAM-Dün uluslararası piyasalarda 1227 dolardan seyreden altının onsu 21 dolar birden artarak 1248 dolara çıktı. Bu sıçrayış henüz Kapalıçarşı’ya yansımasada külçe altın haftalık yüzde 0,35 getiri sağladı.
ABD ekonomisinde takip edilen en önemli verileden olan tarım dışı istihdamda açıklanan kötü veri altına yaradı. Dün ABD Aralık ayı tarım dışı istihdam rakamı 74 bin yeni istihdam ile beklentilerin çok altında kaldı. ABD ekonomisinde toparlanma yönünde yeni soru işaretleri ortaya çıkarken bu veri altın fiyatlarını yükseltti.
Dün uluslararası piyasalarda 1227 dolarda seyreden altın fiyatları haftanın son işlem saatlerinde 21 dolar birden fırlayarak 1248.74 dolara çıktı.
ABD ekonomisinin toparlanmasıyla birlikte altın fiyatlarını son yıllarda yükselten en önemli faktörlerden olan Fed’in tahvil alım programının da sonu yaklaşmıştı. Ancak beklentilerin son derece altında gelen ve uzmanları şaşırtan ABD istihdam rakamları altına olan rağabeti tekrar artırdı. Son yıllarda altın fiyatlarının zirveyi yakalamasında Fed’in para musluklarını açması büyük rol oynamıştı. Fed’in para musluklarını kısacağını açıkladığı Mayıs 2013’ten bu yana ise altın fiyatlarında istikrarlı bir düşüş yaşanıyordu.
KÜLÇE ALTIN HAFTALIK BAZDA KAZANDIRDI
Uluslararası piyasalarda altının fiyatlarında haftanın sonuna doğru yaşanan bu yükseliş ise Kapalıçarşı’ya henüz yansımadı.
Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,35 oranında değer kazandı. Haftalık olarak Cumhuriyet altınının satış fiyatı değişmedi. Önceki hafta sonu 86,45 lira olan 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 86,75 lira olurken geçen hafta sonu 580,00 lira olan Cumhuriyet altınının satış fiyatında değişim görülmedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.