Altının onsu 1,590 dolara geriledi

Dün FED’den istediğini alamayan endeksler yeni günde Draghi’nin açıklamalarını fiyatladı.
BT PİYASAM-Geçtiğimiz hafta piyasalara umut veren Draghi, bugün yaptığı açıklamalarla hayal kırıklığı yarattı. Aksiyona geçmeyerek önümüzeki haftaları işaret etti. Draghi, açık piyasa işlemleriyle müdahale sinyali verse de tahvil alımı konusunu netleştirmemesinin yanısıra parasal genişleme ile ilgili de sinyal vermedi. Draghi’nin açıklamalarına Rajoy ve Monti’den destek geldi.
İspanya Başbakanı Rajoy’un söylemlerini olumlu bulduğunu kaydetti. Monti ise açıklamaları geri adım değil devamlılık olarak gördüğünü dile getirdi.
Rajoy’un desteği dahi satışları engelleyemedi. ispanyada 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 7 üzerine çıkarken, Avrupa borsalarında satışlar yüzde 5’e yaklaştı.
ABD borsaları kötü gelen veriler ve Draghi’nin açıklamalarıyla satıcılı seyretti.
Fabrika siparişleri üç yıldır bu kadar hızlı düşerek yüzde 0,5 oranında azaldı, beklenti yüzde 0,5 oranında artış yönündeydi. Gözler yarınki tarımdışı istihdam verisine kilitlendi.
Dow Jones endeksi yüzde 0,71 kayıpla 12,878 puanda, S&P 500 endeksi yüzde 0,75 kayıpla 1,365 puanda, Nasdaq endeksi yüzde 0,36 kayıpla 2,909 puanda işlem gördü. VIX endeksi yüzde 6,43 kayıpla 17,74 seviyesinde seyretti.Draghi’nin açıklamalarının ardından parite 1,2182 seviyesine geriledi.
Spot altının onsu 1,590 dolara geriledi. Brent petrolün varili ise 106,02 dolarda seyretti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.