Aviva, Aviva Sigorta hisselerini sattı

Aviva-Sigorta-2014-1Aviva Plc, Türkiye’deki genel sigortacılık birimi Aviva Sigorta A.Ş.’yi EMF Capital Partner liderliğindeki girişim sermayesi şirketlerinin oluşturduğu bir konsonsiyuma sattığını duyurdu.

Ancak Aviva, AvivaSA adı altında Sabancı grubu ile ortak olarak bireysel sigorta ve emeklilik faaliyetlerine devam edecek.

Aviva Plc, Türkiye’deki genel sigortacılık birimi Aviva Sigorta A.Ş’deki hisselerini EMF Capital Partner liderliğindeki girişim sermayesi şirketlerinin oluşturduğu bir konsonsiyuma sattığını duyurdu.

Aviva Plc yaptığı açıklamada satışın Şirket’in faaliyetlerinin odaklandığı alanları daraltma stratejisini bir parçası olduğunu belirtti.

Aviva, Türkiye’de AvivaSA adı ile şürüttüğü hayat ve emeklilik sigortası faaliyetlerinin bu satıştan etkilenmeyeceğini belirtti. Aviva Sigorta A.Ş. hayat ve emeklilik sigortaları dışındaki elementer sigorta hizmetlerini yürütüyordu.

Açıklamada, satışın tamamlanması için regülatörlerin onayının beklediği ve yılın ilk yarısında bu onayların alınarak satışın tamamlanacağının öngörüldüğü vurgulandı.

Satış rakamı ise açıklanmadı.

İngiliz Aviva 1988’den bu yana Türkiye’de sigortacılık faaliyetlerini yürütüyor. Aviva Grubu’nun dünya çapında 36,700 çalışanı ve 43 milyon müşterisi bulunuyor.

İNGİLİZ FON ALDI
Aviva Sigorta’daki Aviva hisselerini alan konsorsiyumun liderliğini yürüten EMF Capital Partner Londra merkezli bir girişim sermayesi fonu. Fonun merkezi Londra’da bulunurken İstanbul ve Moskova’da ofisi bulunuyor.

EMF Capital Partners’ın CEO’su Peter Lovas anlaşma ile ilgili şöyle konuştu:

“Aviva Sigorta alımı açıklaması bizim için oldukça heyecan verici, bu anlaşma, EMF Türkiye stratejisinin ana adımlarından biridir. Aviva Sigorta yönetimi ve çalışanları ile Türkiye’de kuvvetli bir elementer şirketi inşa etmek için sabırsızlanıyoruz.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.