Avrupa hisseleri geriliyor

Borsa-Frankfurt-2014-1Avrupa hisseleri, şirket bilançolarının beklentilerin altında gelmesi ile birlikte geriliyor

Avrupa hisseleri, bir yıldan uzun bir sürenin en uzun süreli haftalık kayıp dönemini kaydetmesinin ardından, şirketlerin mali sonuçlarının beklentilerin altında kalması ile bölgede toparlanmaya yönelik endişelerin artması sonucunda geriliyor.

Dünyanın en büyük iş yazılım yönetimi üreticisi SAP SE yıllık kar tahminini düşürmesinin ardından yüzde 4.1 geriledi. Royal Philips NV, 3. çeyrek satışları ve karının analist beklentilerinin altında kalması ile yüzde 3.8 değer kaybetti. Nutreco NV, SHV’nin şirketi satın almaya karar vermesinin ardından 1997’den bu yana en dik artışı kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek Londra saati ile 09:33’te 317.46 puana geldi ve yüzde 0.2’ye varan kazancı tersine çevirdi. Endeks, 11 yılın en uzun süreli kayıp döneminin ardından geçtiğimiz hafta yılın en düşük seviyesini gördü. Avrupa hisseleri, bölgede ekonomik toparlanma ile ilgili endişelerin artması ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) sağlayacağı teşviklerin büyümeyi desteklemeye yeterli olmayacağı spekülasyonları ile dünya genelindeki hisse senetlerinden 5.5 trilyon dolar çekilmesine öncülük etti.

Gösterge endeks 17 Ekim’de toparlanarak Kasım 2011’den bu yana en büyük ralliyi gerçekleştirdi. AMB Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure aynı gün merkez bankasının yakın zamanda varlık alımlarına başlayacağını söyledi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.