Avrupa hisseleri toparlandı

Borsa-Frankfurt-2014-1Avrupa hisseleri, beklentilerden iyi gelen bilançoların endişeleri bastırması ile 2 günlük düşüşten toparlandı

Avrupa hisseleri, Marks & Spencer ve Natixis gibi beklentilerden iyi gelen bilançoların yatırımcıların bölge ekonomisine yönelik endişelerini bastırması ile yükselerek, iki günlük düşüşten toparlandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.7 yükselerek günü 336.36 puandan tamamlarken, endekste tüm sektör grupları artış kaydetti. Natixis SA, Marks & Spencer Group Plc ve Hannover Re, bilanço açıkladıktan sonra değer kazanıyor. Stoxx 600 son iki günde beklentileri karşılayamayan şirket karları ve Avrupa Komisyonu’nun Euro Bölgesi büyüme tahminini düşürmesi ile toplam yüzde 1.8 kaybetmişti.

ABD’de özel sektör istihdam Ekim ayında beklentinin üzerinde artış göstererek, istihdamın son 15 yıldaki en iyi performansa ilerlemeye devam ettiği sinyalini verdi. ADP Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de özel sektör istihdamı 230,000 kişi artış gösterirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 220,000 artış olacağı yönündeydi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.