Avrupa hisseleri yatay seyir izliyor

Borsa-Frankfurt-2014-1Avrupa hisseleri, yatırımcıların birleşme ve satın almalar faaliyetlerini değerlendirmeleri ile bu yılın en büyük haftalık rallisinin ardından yatay bir seyir izliyor.

Avrupa hisseleri, yatırımcıların birleşme ve satın almalar faaliyetlerini değerlendirmeleri ile bu yılın en büyük haftalık rallisinin ardından yatay bir seyir izliyor. ABD endeks vadelileri büyük bir değişiklik göstermezken, Asya hisseleri geriliyor.

Portugal Telecom SA, Altice SA’nın Oi SA’dan bazı varlık satın alımları yapmayı teklif etmesinin ardından yüzde 8.3 prim yaptı. Ryanair Holdings Plc, yıllık kar tahminini yükseltmesinin ardından rekor seviyeye ulaştı. Publicis Groupe SA, Sapient Corp.’u 3.7 milyar dolara satın almayı kabul etmesinin ardından yüzde 3.3 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1’den az düşerek Londra saati ile 08:10’da 336.74 puan oldu. Endeks, Japonya merkez bankasının (BOJ) beklenmedik şekilde teşviki artırması ve Novartis AG be Total SA gibi şirket karlarının beklentileri aşması ile geçtiğimiz hafta yüzde 2.9 yükseliş sağladı. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.1’den az gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 düşüş gösterdi.

Stoxx 600, 16 Ekim’deki bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 8.6 toparlandı ve tahmini gelirlerin yüzde 15.6 katı işlem görerek 2009’dan bu yana en yükseğe yakın seviyeden değerleme kaydedildi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.