Avrupa hisseleri yükseliyor

Borsa-Frankfurt-2014-1Avrupa hisseleri, olumsuz seyreden Euro Bölgesi ekonomisinin politika yapıcılar üzerinde daha fazla teşvik baskısını artırması ile sekiz günlük düşüşü sonlandırıyor

Avrupa hisseleri, olumsuz seyreden Euro Bölgesi ekonomisinin politika yapıcılar üzerinde daha fazla teşvik baskısını artırması ile yükselirken, sekiz günlük düşüşü sonlandırıyor. ABD endeks vadelileri de yükselirken, Asya hisseleri düşüş yaşıyor.

Acco SA, satışlarındaki artışını analist tahminlerini aştığını açıklaması ile yüzde 1.9 değer kazandı. Rolls-Royce Holdings Plc, tüm yıl için satış görünümünü düşürmesi ile yüzde 7.8 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 artarak Londra saati ile 08:34’te 312.4 puan oldu. Endeks Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) küresel büyüme tahminlerini düşürdüğü 6 Ekim’den bu yana yüzde 7 geriledi. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.4 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 geriledi.

Stoxx 600 dün, İspanya’nın tahvil ihalesinde maksimum hedefe ulaşamaması sonrasında 10 ayın en düşüğünegeriledi. Endeks daha sonra, St. Louis Fed Başkanı James Bullard’ın tahvil alım programının sonlandırılması konusunda bir ertelemenin söz konusu olabileceğini söylemesi sonrasında kayıpları kıstı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.