Bernanke, 'ekonomi şoklara duyarlı'

Fed Başkanı Bernanke, ekonominin iyileşme işaretleri göstermesine karşın şoklara duyarlı olduğunu söyledi
ABD merkez bankası Fed’in Başkanı Ben S. Bernanke, ekonominin iyileşme işaretleri gösterdiğini, ancak halen şoklara karşı duyarlı kalmaya devam ettiğini söyledi ve kanun yapıcılara, uzun dönemli ABD bütçe azaltma çağrısında bulundu.
Bernanke, Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi için hazırladığı konuşmasında, “Neyse ki, son birkaç ay boyunca, harcama, üretim ve istihdam piyasası aktivitesi göstergeleri, bazı iyileşme işaretleri gösterdi” dedi ve “Ancak görünüm belirsiz kalmaya devam ediyor ve ekonomik gelişmelerin yakından izlenmesi elzem kalmaya devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.
Bernanke, 25 Ocak’ta Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) açıklamasındaki, ekonomik görünümün 2014’ün sonuna kadar sıfıra yakın faizi muhtemelen garanti edeceği yolundaki görüşü tekrarladı. FOMC ayrıca, Bernanke’nin uzun zamandır süren, para politikası konusunda “kamuoyundaki belirsizliği” azaltma amacına paralel olarak, yüzde 2 seviyesinde enflasyon hedefi belirledi.
Bernanke, bugün yaptığı açıklamada, “Enflasyon bekleyişlerinin iyi bir şekilde çıpalandığı, istikrarlı emtia fiyatlarının olduğu ve istihdam ve üretim piyasalarındaki kayda değer gevşeklik ortamında, enflasyonun baskı altında kalmaya devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.