BİST 100 yükselişte

Piyasalar Merkez Bankası’nın yarın alacağı faiz kararına odaklanmışken, Cumhurbaşkanı’nın “Cuma günü müjde açıklayacağız” demesi üzerine piyasada sert hareket görüldü. Güne 7,38 seviyelerinden başlayan dolar/TL 7,30’a çekildi. Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi yüzde 2 artışa geçerken, özellikle petro-kimya sanayi şirketleri hisselerinde sert artışlar kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cuma günü hayallerimizi süsleyen bir müjdeyi milletimize vereceğiz. Yeni bir dönem açılacak” açıklamasının ardından dolar/TL’de sert düşüş, Borsa İstanbul’da ise BİST 100 endeksinde yükseliş görülüyor.

Güne 7,38 seviyelerinden başlayan dolar/TL, “müjde” açıklaması sonrasında 7,30’a kadar çekildi. Euro/TL de 8,80’in üzerinden 8,73’e geriledi.

BİST 100 endeksi yatay seyrederken birden yüzde 2 artışa geçti. Özellikle petro-kimya sektöründeki şirketlerin hisselerinde artış yüzde 10’a yaklaştı.

GÖZLER MERKEZ’DEYDİ
TCMB’nin likidite adımlarını izleyen ve bunun kalıcı bir sıkılaştırmaya dönüşüp dönüşmeyeceğine odaklanan piyasalarda bugün başlayacak ve yarın sonuçları açıklanacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı haftanın en önemli gündem maddesiydi. Ancak bir anda gözler cuma günü yapılacak açıklamaya çevrildi.