BİST ilk yarıyı 73.128 puandan tamamladı

Borsa-BIST-1Sabah saatlerinden gelen rüşvet soruşturma haberleri ile bankacılık endeksi önderliğinde sert satış yaşanıyor.

PİYASAM-TCMB’nin faiz kararı ve FED’in FOMC kararının beklendiği dönemde gelen haberler ile iç piyasalar yeniden siyasi riksleri hatırladı. Güne yolsuzluk ve rüşvet haberleri ile başlayan piyasalarda bankalara gelen satışların önderliğinde düşüş takip ediliyor.

İş dünyasının ünlü isimleri, bakan çocukları ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da gözaltına alınanlar arasında yer aldığı bilgisinin gelmesi ile ilk etapta güne yüzde 3 üzerinde kayıp ile başlayan Halkbank hisseleri ilk yarıda kayıpları yüzde 6 üzerine taşırken ilk yarı sonunda yüzde 6.33’lük kayıp ile 15.80 TL seviyesine geriledi.

Halkbank’ta yaşanan satışa paralel siyasi gerilim algısının artması ile Garanti Bankası yüzde 1.632lük geri çekilme ile 7.34 TL’ye geldi. İş Bankası tarafında ise yüzde 1.98’lik kayıp ile 5.06 TL seviyesine düşüş kaydedildi. Bankalara gelen satışlar ile bankacılık endeksi ilk yarıda yüzde 2.88’lik kayıp yaşanıyor. Bankaların yanı sıra GYO’larda da düşüş takip eidliyor. İlk yarıda en çok değişik yaşayan hisselerin başında Emlak Konut GYO olurken yüzde 4.53 dalgalanma yaşandı. Torunlar tarafında ise yüzde 1 üzerinde kayıp takip ediliyor. GMYO endeksi tarafında ise gün ortasından yaşanan düşüş yüzde 3.66 oldu.

BİST 100 yüzde 1 üzerinde kayıp ile başladığı günde ilk yarı yüzde 2.29’luk düşüş ile 73.128 puandan tamamladı.

BİST tarafında yaşanan gerilim tahvil piyasasında da kendisini gösterdi. Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 8.99 seviyesinden başladığı günde yendien yüzde 9’un üzerine çıkarken ilk yarı sonundan gelinen seviye yüzde 9.04 seviyesine geldi. 10 yıllıklar tarafında ise yüzde 9.63 seviyesi takip ediliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.