China Construction Bank kâr açıkladı

China-Construction-Bank-2014-1Çin’in en büyük 2. bankası China Construction Bank Corp.’un kârı, kredi marjlarındaki genişlemenin desteğiyle beklentinin üzerinde kâr açıkladı

Bankalara ilişkin endişelerin dikkat çektiği Çin’in piyasa değeri bakımından en büyük 2. bankası China Construction Bank Corp., kredi marjlarındaki genişlemenin desteğiyle kârını beklentinin üzerinde büyüttü.

Pekin’deki tam yıllık rakamlarına dayanarak bankanın net gelir Aralık’ta sonlanan son çeyrekte yüzde 9 artarak, bir önceki yılın aynı dönemindeki 35 milyar yuandan 38.2 milyar yuana çıktı. Bloomberg anketine katılan 25 analistin medyan tahmini bankanın 36.9 milyar yuan kâr açıklayacağı yönündeydi. Net gelir 2013 genelinde yüzde 11 artarak 214.7 milyar yuana çıktı.

Sonuçların diğer büyük bankalar ile kıyaslandığında o kadar dikkat çekici olmadığını söyleyen Phillip Securities Research’ün Şanghay’daki analistlerinden Chen Xingyu, “Marjlar, geçtiğimiz yıl likiditenin sıkı olmasından ötürü genişledi. 2014 banka için daha da zorlayıcı olacak” dedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.