Dolar 2.0466 TL

kadın-dolar-4Deutsche Bank dün yaşanan gelişmeler sonrasında yaptığı değerlendirmede gözlatıların FED’in ışığını söndürdüğünü söyledi.

PİYASAM-Dün Türkiye’de başlayan büyük kapsamlı yolsuzluk ve rüşvet soruşturması dış basında da yankı bulurken yatırımcı çevresi tarafından da yakın takibe alındı

Deutsche Bank’ın yaşanan gelişmeler sonrasında yaptığı değerlendirmede Türkiye’de siyasi gelişmelerin, yatırımcının ana odak noktası haline geldiğine vurgu yaptı. FED’den bu akşam gelecek olan FOMC kararı öncesinde hisse senedi ve tahvil piyasasından sert hareketler yaşandığı kaydedilen değerlendirmede, iş adamlarının gözaltına alınmasının etkilerinin yatırımcı tarafından takibe alındığı belirtildi.

TL ve hisse senedi tarafında dün sert hareketler yaşandığı kaydedilirken, yaşanan gelişmelerin Başbakan Erdoğan ve Fetullah Gülen arasındaki gerilimden kaynaklandığına yer verildi.

Gözaltı haberlerinin Haziran ayında hükümet karşıtı gösterilerden bu yana en sert düşüş kaydettiğini dile getiren 5.5 milyar dolarlık gelişen ülke fonunu yöneten Pioneer Global Asset’ten Hakan Aksoy, düşüşün güç mücadelesinden kaynaklandığını söyledi.

Deutsche Bank stratejisti John-Paul Smith ise iş dünyası ve hükümet tarafında ilişkilerin gelişen ülkelerin işleyişinde anahtar niteliğinde olduğunu belirtti. Smith, yatırımcının FED’in toplantısına odaklanmışken bu odağın şimdi değişebileceğini kaydetti. Yapılan değerlendirmede yapılan operasyonun FED’i ikinci plana attığı kaydedildi.

Türk piyasalarında volatilitenin arttığı uyarısı yapılırken, varlık fiyatlarının daha da ucuzlayabileceği kaydedildi.

Gelişmelerin ışında TL dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek 2.0466 seviyesine geldi. TL 24 gelişen ülke arasından en sert düşen üçüncü kur oldu.

BİST 100 dün en düşük 68 bin seviyesine kadar gelirken yeni günde kayıpları azalttı. Sabah güne 69 bin seviyesinden başlayan BİST 100 günün ikinci yarısında açılış sonrasında yeniden 70 bin seviyesinin üzerine çıktı.

Gösterge tahvil 25 baz puanlık yükseliş ile 9.35 seviyesine gelirken, 26 Kasım’dan bu yanan en sert yükselişi görmüş oldu. Faiz Mayıs ayından gördüğü yüzde 4.56 seviyesinin üzerinden 476 baz puan yükseliş yaşamış oldu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.