Dolar 2.6006 TL

Yeni-100-dolarlık-banknotlar-5Ekonomideki zayıflığı teyit eden PMI verileri ile negatif ayrışan dolar/TL, ABD’den gelen veri sonrası kayıplarını sınırladı.
İç siyasi endişelerle son iki ayda gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan TL bugün açıklanan Mart ayı PMI verilerinin ilk çeyrekte ekonomik aktivitede oldukça durağan bir seyre işaret etmesi sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrıştı.
Bu sabah güne 2,5920 civarında başlayan dolar/TL 2,6128’e kadar yükselse de yeniden 2,60’ın altına indi. Bankacılar mevcut kur ve enflasyon seviyelerinde manevra alanı sınırlı olan TCMB’nin üzerindeki faiz indirimi baskılarını artırabileceği endişesinin TL’de ayrışmaya neden olduğunu belirttiler. İmalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayında üretim ve yeni siparişlerdeki gerilemenin hızlanmasına paralel olarak 48’e indi ve sektördeki daralmanın hızlandığına işaret etti. Bankacılar, diğer yandan ise son iki günde gerçekleşen silahlı eylemlerin de endişe ile izlendiğini belirttiler. Öte yandan ABD’de faiz artışlarının tahmin edilenden daha geç bir zamanda olabileceğini gösteren ABD ADP özel sektör istihdam verisi ise TL’deki değer kaybını sınırladı. Veri ile birlikte tüm gelişmekte olan para birimleri dolar karşısında değer kazanırken TL bugün dolar karşısında yüzde 0.1 ile gelişmekte olan para birimleri arasında değer kaybeden tek para birimi oldu. Diğer para birimlerindeki dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 1.8’e kadar ulaştı.
***
DOLAR/TL
2.6006
% 0.10

Leave a Reply

Your email address will not be published.