Dolar 2.6924 TL

kadın-dolar-4Piyasada Hazine ihaleleri izlenirken kur yönünü hafif aşağı çevirdi.
Güne Yunanistan endişeleriyle yükselişle başlayan dolar/TL’de Hazine ihaleleri izlenirken piyasa kapanışına yakın kur hafif aşağı bir seyir izledi.
Küresel piyasalarda Yunanistan ve euro bölgesi maliye bakanları arasındaki görüşmeler izlenmeye devam edilirken piyasa yarın ise Hazine ihaleleri ve cari açık verilerini takip edecek.
Hazine bugün 5 yıl vadeli gösterge tahvilin ve 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvilin yeniden ihraçlarını gerçekleştirirken bankacılar son dönemde faizlerin yukarı yönlü bir seyir izlemesinin de etkisiyle ihalelerin kısmen “talepli” olduğunu belirttiler.
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Piyasada kapanışa doğru kur aşağı geldi. Belirli bir haber yok ancak ihalelerde talep olduğu için bir miktar buradan destek geldi diyebiliriz. Euro/TL’nin de yeniden 3’ün altına gelmesi piyasayı destekledi” dedi. Bu sabah 2.69’un hemen üzerinde güne başlayan dolar/TL gün içinde 2,70’in üzerini görse de 2,68’in altına kadar geriledi.
Öte yandan seçimlerin yaklaşmasıyla bir süredir devam eden TL’deki negatif ayrışma bugün hissedilmese de yılbaşından bugüne bakıldığında TL’deki negatif ayrışma ise sürüyor. TL’de yılbaşından beri dolar karşısında yaşanan değer kaybı yolsuzluk sorunlarıyla uğraşan Brezilya’yı da yaklaşık bir ay önce geride bırakarak, yüzde 13 civarında seyrederken; en çok karşılaştırılan para birimlerinin başında yer alan Güney Afrika randı ise aynı dönemde sadece yüzde 4 civarında değer kaybetti.
***
DOLAR/TL
2.6924
% -0.13

Leave a Reply

Your email address will not be published.