ECB'nin yeni politika aracı merak uyandırdı

Geçtiğimiz hafta hayal kırıklığı yaratan ECB’nin yeni bir politika aracı üzerinde çalıştığı iddiaları merak uyandırdı.
BT EKONOMİ-Yunanistan’ın birlik dışına çıkmaması için atılan adımlara bir yenisi de Avrupa merkez bankasından gelecek Alman Die Welt gazetesinin haberine göre, acil kredilerin gündeme geleceği belirtildi.
Yunan kısa vadeli kredilerinden üst limitin yükseltilmesi sonrasında acil kredilerin gündeme alındığı kaydedilirken, Yunan Maliye bakanı rezervlerin azalması ile hazine bonolarını ihracında artış gerçekleştireceklerini bu şekilde optimal çözümler oluşabileceğin kaydetmişti.
ECB’nin devreye gireceği yönünde bir başka açıklama ise Goldman Sachs’tan geldi. ECB’nin yeni bir politika aracı üzerinde çalıştığını öne sürdü.
Geçtiğimiz hafta ECB’nin açıklamaları ile piyasalar tatmin olmaz iken Goldman Sachs’ın analistlerinden Charles Himmelberg ve Lofi Karoui yayınladığı notta LTRO’dan sonra yeni bir aracı tanıtmaya hazırlandığı belirttiler.
Finansal olmayan özel sektörlerde desteğin artması ve rekabetin güçlenmesi için gelmesi beklenen yeni aracın LTRO gibi olacağı ama daha az düşük dereceli bir çalışma olacağı yönünde öngörüler dikkat çekiyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.