Erasmus+ KA2 Çağrıları: “Dijitalleşme ve Yaratıcılık”

Dijitalleşme ve Yaratıcılık odaklı Erasmus+ KA2 Çağrıları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

AB Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğinde Erasmus+ KA2 Çağrıları Çevrimiçi Bilgilendirme Toplantısı 22 Eylül 2020 tarihinde yapıldı.

Türkiye’nin önemli bir aktör olduğu Erasmus+ Programı KA2 Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı Türkiye’nin birçok şehrinden yaklaşık 660 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Toplantı açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdürümüz Bülent Özcan, Kovid-19 salgını kapsamında eğitim ve gençlik sektörlerinde ortaya çıkan zorlukların dijitalleşme ve yaratıcılık yoluyla çözümler geliştirmeyi amaçlayan Erasmus+ KA2 çağrılarına kurumlarımızın Avrupalı kurumlarla işbirliği içersinde kaliteli projelelerle başvuruda bulunmalarını beklediklerini dile getirdi.

Kovid-19 salgınıyla ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar doğrultusunda Avrupa Komisyonu KA2 Teklif Çağrısını yayınladı. Dijitalleşme ve yaratıcılık üzerine odaklanmış olan çağrı kapsamında Kovid-19 ile mücadelede yenilikçi, kapsayıcı ve toplumsal sorunların çözümüne yönelik projelerin geliştirilmesi bekleniyor.

***

2020 Yılı için “Dijitalleşme” ve “Yaratıcılık” konularında Yeni KA2 Teklif Çağrısı
Avrupa Komisyonu, “Dijitalleşme” ve “Yaratıcılık” konularında 2020 yılı için Yeni KA2 Teklif Çağrısı yayınladı. Bu kapsamda Avrupa Komisyonu tarafından mevcut KA2 bütçesine ilaveten ek kaynak tahsis edilmiştir.

2020 yılında istisnai olarak aşağıdaki alanlarda başvuru alınacaktır:

1) Dijital Eğitime Hazırlık için Ortaklıklar (Okul eğitimi, Mesleki eğitim ve Yükseköğretim)

2) Yaratıcılık için Ortaklıklar (Gençlik, Okul eğitimi, Yetişkin eğitimi)

Son başvuru tarihi : 29 Ekim 2020

Bütçe: 8.5 Milyon Avro

Son Başvuru Tarihi: 29 Ekim 2020