Euro Bölgesi tahvillerinde satış dalgası

ab-ecbEuro Bölgesi tahvillerindeki satış sürerken, Commerzbank henüz bu durumun değişmesini beklemiyor.
Euro Bölgesi ülke tahvillerindeki satış dalgası derinleşirken, Almanya tahvillerinin en önemli satıcısı, bu gidişatın değişeceği yönünde bir tahminde bulunarak “kahraman” olmaya kalkışmak için doğru zamanın gelmediği ifade ediyor.
Bölgedeki tahviller, 10 yıl vadeli ABD tahvil faizlerinin 6 Şubat’tan bu yana en ciddi artışı kaydetmesinin yatırımcıları korkutması ile geriliyor. Hollanda bugün 2.4 milyar euroluk 10 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirdi. Almanya ise 1 milyar euroluk endeks bağlantılı tahvil ihracı gerçekleştirmeyi planlıyor.
Frankfurt merkezli Commerzbank’ın Sabit Getiri Stratejisti Christoph Rieger “Yeni olan, bu hareketin tetikleyicisinin ABD olması. Gelecek arzla birlikte, piyasa düşük seviyeleri test edebilir. Cesur olmanın sırası değil” diye konuştu.
10 yıllık Almanya tahvil faizi 8 baz puan artışla Londra saati ile 10:01’de yüzde 0.69 oldu. Faiz yüzde 0.049’luk rekor düşük seviyeden yükseldi. Şubat 2025 vadeli yüzde 0.5’lik tahvilin fiyatı 0.72 düşüşle 1.000 euro başına 98.24 oldu. 10 yıllık İtalya tahvil faizi ise 9 baz puanlık artışla yüzde 1.85’e geldi. Ayn vadeli İspanya tahvili yüzde 1.82’ye çıktı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.