Faber, Euro krizinin birkaç yıl daha süreceğini söyledi

Yatırım uzmanı Marc Faber, Euro krizinin birkaç yıl daha süreceğini söyledi.
BT ECO GÜNDEM-Gloom, Boom and Doom Report’un yazarı ve yatırım uzmanı Marc Faber, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin açıkladığı planın, Almanya’nın kararlarına bağlı olduğunu, Avrupa’daki sorunların çözülmesinin politikacıların adım atmasına bağlı olduğunun altını çizerek, “ECB’nin planı problemleri çözmez, sadece erteler” dedi.
Draghi’nin aldığı kararların ve tahvil alımlarının sadece zaman kazandıracağını söyleyen Doktor Kıyamet, gelecek birkaç yılda da borç sorunlarının devam edeceğini ve ortadan kalkmayacağını öngördü.
Faber, piyasalara verilen likiditenin, emtia ve hisse senetlerini artıracağını kaydetti.
Fed’in ABD seçimlerini yakından takip edeceğini belirten Faber, Barack Obama’nın yeniden ABD başkanı seçilmesi hâlinde parasal genişlemenin süreceği tahmininde bulunurken, Fed Başkanı Ben Bernanke’nin seçimi Cumhuriyetçilerin kazanmasından ötürü endişeli olduğuna dikkat çekti.
Yatırım uzmanı Faber ayrıca “Son 10 yılın en iyi getiri sağlayan yatırım aracı” olarak nitelediği altına da değinerek, altında uzun vadeli yükseliş trendinde bir düzeltme hareketi yaşandığını, ancak piyasaya verilen likidite ile altın fiyatlarının yeniden yükseleceğini öngördü.
Başta ABD olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde ortaya çıkan kuraklık sıkıntısına ilişkin değerlendirmede bulunan Faber, tarımsal emtia fiyatlarını, kuraklığınn süresinin belirleyeceğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tarımsal emtia fiyatlarında yüksek dalgalanma devam edecek gibi görünüyor. Tarımda volatilite çok yüksek, pamuk fiyatları bunun en iyi göstergesi.”
Marc Faber, önde gelen gelişen ülkelerden oluşan BRIC’te ise şu anda herhangi bir büyüme işareti görülmediğini belirtti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.