Fitch, Latin Amerika ekonomilerini uyardı

fitch-ratingsLatin Amerika ülkelerinin dış etkenler tarafından baskılanmaya devam edildiği belirtilen Fitch açıklamasında, iç risklerin de yükseldiği uyarısı yer aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, dış etkenlerin Latin Amerika ekonomilerini baskılamaya devam ederken, iç risklerin de yükseldiğini belirtti.

Kredi derecelendirme şirketinin resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Latin Amerika’da dışsal güçler ekonomileri baskılamaya devam ederken, iç riskler de yükseliyor. Bölgede ekonomik büyüme oldukça ağır ilerliyor. Sallantılı küresel ekonomik talep, Çin’deki daha düşük büyüme, ABD’de potansiyel bir faiz artışı, düşük emtia fiyatları kredi riskini artırıyor” denildi.

Bireysel borçluluk oranı yükselişte

Fitch açıklamasında, Latin Amerika’daki güçsüz ekonomilerin yatırımcıların güvenini artırmak için gerekli reformları gerçekleştirmesi gerektiği belirtilirken, Kolombiya ve Meksika’nın Latin Amerika ekonomileri içerisinde yapısal reform ivmesini, artan ABD talebi ile gerçekleştiren ülkeler arasında dikkati çektiği vurgulandı.

Latin Amerika ülkelerinde bireysel borçluluk oranının da yükselişte olduğu ifade edilen açıklamada, çalışanların ücretlerinin azaldığı, işsizliğin arttığı belirtildi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.