Gelişen piyasalar geriledi

Gelişen-piyasalar-2015-1Gelişen piyasalar kazançlara yönelik endişeler ile 7 ayın zirvesinden geriledi.
Gelişen piyasa hisseleri enerji ve tüketici şirketlerine yönelik değerlemelerin potansiyel kazançları gölgelemesi endişeleri ile 7 ayın en yüksek seviyesinden geriledi. Rusya rublesi düşüşünü 3. güne taşıdı.
PetroChina Co. rekor seviyede düşük açıkladığı çeyrek karının ardından Hong Kong’ta yüzde 4.7 geriledi. Jiangxi Copper Co. yüzde 2.1 düştü. Hyundai Motor Co. ve Kia Motors Corp. hisseleri vonun dolar karşısındaki güçlü seviyesi ile denizaşırı kazançların azalacağına yönelik endişeler doğrultusunda Seul’de en az yüzde 2 değer kaybetti. Ruble dolar karşısında yüzde 0.8 gerilerken, rupi yüzde 0.3 arttı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saati ile 09:05’te yüzde 0.3 düşerek 1,062.34 puana geldi ve 5 gündür süren ralliyi sonlandırdı. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, MSCI Dünya Endeksi’nin yüzde 8.8 genişlemesi karşısında gelişen ülkeler endeksindeki kazançların önümüzdeki 12 ay boyunca yüzde 2.2 büyümesi bekleniyor.
Manila’daki Rizal Commercial Banking Corp. başkan yardımcısı Rico Gomez, “Yatırımcılar kazançların piyasalardaki aşırı değerlemeleri tasdik etmesine ihtiyaç duyuyor ve Fed’in bu hafta gerçekleşecek toplantısını ilgiyle izleyeceklerdir” şeklinde konuştu.
Gelişen ülkeler endeksi 2015’te yüzde 11 arttı ve Bloomberg tarafından derlenen veriler ile yıllık tahmini gelirlerin 12.7 katı işlem gördü. MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 5.3 arttı ve 17 kat değerleme kaydedildi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.