Gelişen piyasalar yükselişte

Asya-Borsa-2014-1Gelişen piyasa hisseleri, Çin’in 3 ayın en büyük ralliyi gerçekleştirmesi öncülüğünde sanayi şirketlerinin yükselmesi ile yükseliş kaydediyor.

Gelişen piyasa hisseleri, Çin’in 3 ayın en büyük ralliyi gerçekleştirmesi öncülüğünde sanayi şirketlerinin yükselmesi ve Başkan Xi Jnping’in ülke genelinde serbest ticaret alanının genişleyeceği sinyali vermesi ile yükseliş kaydediyor.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.6 yükselerek bu yılın en uzun süreli kayıp dönemini sonlandırmaya hazırlanıyor. Belle International Holdings Ltd. ve Sinopharm Group Co., olumlu kar açıklamalarının ardından Hong Kong’da en az yüzde 6 prim yaptı. Catcher Tehcnology Co. Taype’de 2 yıldan uzun bir sürenin en büyük rallisini gerçekleştirdi. Endonezya hisseleri düşerken, rupi değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 yükselerek Hong Kong saati ile 14:21’de 982.26 puan oldu. Çin İstatistik Kurumu’nun açıkladığı veriye göre geçtiğimiz ay sanayi şirketlerinin karı yüzde 0.4 artış gösterdi. Ağustos ayında yüzde 0.6 düşüş yaşanmıştı. ABD merkez bankası (Fed) yarın para politikası toplantısını sonlandıracak. Fed’in bu toplantıda kalan 15 milyar dolarlık tahvil alım programını tasfiye etmesi bekleniyor.

BDO Unibank Inc. baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, “Çin’den gelen olumlu veriler düşren piyasa güveninin toparlanmasına yardımcı oluyor. Ancak pek çok piyasada yatırımcılar ABD’nin teşvik planı ile ilgili kararını bekliyor” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 2 düşerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.6 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi, yüzde 0.3 artış gösterirken, 14.6 kat değerleme kaydedildi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.