Heineken hisseleri yüzde 2.4 değer kaybetti

Thaili milyarder nedeniyle Heineken’ın Asia Pacific Breweries (APB) için önceden teklif ettiği orandan daha fazlasını ödemek zorunda kalabileceği ifade edildi.
BT EKONOMİ-Heineken’in APB’yi satın alma anlaşmasından önce, Thaili milyarder yatırımcı Charoen Sirivadhanabhakdi de şirketle ilgilendiğini açıklamış ve satın alma konusunda oldukça ilerlemişti.
Sirivadhanabhakdi, APB için Heineken’den daha yüksek bir teklif sunduğunu açıkladı.
Ancak APB’nin tercihini Heineken’den yana kullanacağı yönünde haberler gündeme gelmişti.
Ancak şimdi Thaili milyarder nedeniyle Danimarkalı şirketin APB için önceden teklif ettiği orandan daha fazlasını ödemek zorunda kalabileceği ifade edildi.
Dünyanın en büyük üçüncü bira üreticisi olan Heineken’in şu anda satın alma için sunduğu teklifi artırmakla Asya’nın hızla büyüyen bira pazarını Tayland’ın ikinci zengin adamına bırakma arasında bir kararsızlık yaşadığı da söylendi.
Halihazırda APB’nin yüzde 42’lik hissesini yöneten Heineken Asyalı şirketin geri kalanını bünyesine geçirmek için 4.1 milyar dolar önerdi. Azınlık hisselerinin de satın alma işlemine dahil edilmesiyle bu tutar 6 milyar dolara yükseldi.
Heineken, Thaili milyarderin teklifinin ardından, kendilerinin önerdikleri rakamın çok daha iyi bir teklif olduğunu açıkladı.
Amsterdam merkezli şirketten bir yetkili, “Bizim teklifimizin şirketin hissedarları için daha değerli olduğunu biliyoruz” dedi.
Diğer yandan şirketin Asya’da güç kaybedebileceği yönündeki endişeler nedeniyle Heineken hisseleri bugünkü işlemlerde yüzde 2.4 değer kaybetti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.