Hong Kong hisseleri geriledi

Hong Kong-borsa-2014-1Uluslararası piyasalar ABD merkez bankasının (Fed) dün açıkladığı para politikası kararları ile yön buluyor

Dolar, Fed’in dünkü açıklamada ABD ekonomisinin varlık alım programının sona erdirilmesi için yeterince güçlü olduğunu belirtmesi ile 4 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Sanayi metalleri ve petrol, Hong Kong hisseleri ile birlikte geriledi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi Tokyo saati ile 13:29 yüzde 0.1 artış gösterdi. Sterlin yüzde 0.2 zayıflarken, Güney Kore vonu gelişmekte olan ülke para birimlerinde düşüşlere öncülük etti. Nikel yüzde 1 gerilerken, Batı Teksas türü ham petrol (WTI) yüzde 0.3 değer kaybetti. Hong Kong’da Hang Seng Endeksi, 7 ayın en büyük 2 günlük rallisinin ardından yüzde 0.5 düşüş kaydetti. NZX 50 Endeksi Wellington’da rekor seviyeye ulaştı. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri ise yatay bir seyir izliyor.

ABD Merkez Bankası Fed, bilançosuna 1.66 trilyon dolar ekleyen varlık alımı programını bitireceğini doğrularken, bu kararda istihdamdaki ilerlemenin etkili olduğunu belirtti. Faiz oranlarının ‘kaydadeğer bir süre’ daha düşük tutma taahhüdünü de yineledi.

ABD üçüncü çeyrek yurtiçi hasıla büyümesi ve Euro Bölgesi güven verileri bugün açıklanacak. Euro Bölgesi enflasyonu’nun ise yarın açıklanması bekleniyor.

Spot Dolar Endeksi 1,070.72 puan ile 3 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Endeks, parasal genişlemenin sonlandırılması ile ABD’de faizlerin gelecek yıl artırılabileceği iddilarının destek bulmasının ardından dün yüzde 0.6 yükselerek 3 günlük düşüşü sonlandırdı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.