Kampeter, 'temerrüt Yunanistan'a yardımcı olmaz'

Almanya Maliye Bakanı Yardımcısı Steffen Kampeter, temerrütün Yunanistan’a yardımcı olmayacağını, borç krizini de sonlandırmayacağını söyledi.
Atina Hükümeti’ne bütçe kesintisi çağrısında bulunan Almanya Maliye Bakanı Yardımcısı Steffen Kampeter, temerrütün Yunanistan’a yardımcı olmayacağını, ülkenin borç krizini de sonlandırmayacağını savundu.
Yunanistan’ın eurodan çıkmasının kimse için bir kârı olmadığını söyleyen Kampeter, “zorlu yoldan gitmek zorundalar” dedi.
Avrupa Birliği liderleri 30 Ocak’ta Brüksel’den Yunanistan’ın artan bütçe açığının azaltılması için anlaşma sağlamadan ayrıldı. Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, Almanya’nın yatırımcıların daha fazla zarar yazmaları ve hükümetin de daha fazla bütçe kesintisine gitmesi yönündeki taleplerini karşılamaya çalışacağını söyledi.
Yunanistan’ın gereken bütçe kesintilerini zamanında yapamayacağından ötürü bir miktar kaygılandıklarını belirten Kampeter, planların dışına çıkmadıklarını, ancak Yunanistan’ın bir sonraki hamleyi yapmasının gerektiğini söyledi.
Yunanistan’ın 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketinin genişletilmesi konusu, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koalisyonundaki yasa koyucuların direnciyle karşılaşıyor. 40’ın üzerinde yasa koyucu yeni kurtarma paketini reddetmeye hazırlanırken, bu durum Merkel’in gereken oyları toplamak içi muhalefetin kapısını çalmasına neden oluyor.
İlk önce Yunanistan’ın yapabileceğini netliğe kavuşması gerektiğini, ardından Avrupa ülkelerinin buna göre adımlarını belirleyeceğini söyleyen Kampeter, “ekonomik saygınlığınızı gösterirseniz, karşılığında dayanışma da görürsünüz ve bu saygınlık, Yunanistan’ın reformları ve mali konsolidasyonu uygulaması anlamına geliyor” dedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.