Moody's: AB kredi notları baskı altında

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi ülkelerinin kredi notlarının 2012 yılı ilk çeyreğinde gözden geçirilebileceğini ve hala baskı altında olduğunu bildirdi.
Kuruluş yaptığı açıklamada, geçen hafta düzenlenen AB liderler zirvesinde kararlı önlemler alınamadığı gerekçesiyle AB’ye üye ülkelerin kredi notlarını gelecek yıl ilk çeyrekte yeniden değerlendirilebileceğini belirterek, kısa vadede piyasaları istikrara kavuşturacak yeni tedbirlerin eksikliğinin Avro Bölgesi ülkelerini daha fazla şoklara eğilimli hale getirdiğini vurguladı.
Avro Bölgesi’nin hala artan tehditlerle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Moody’s, AB liderler zirvesinde açıklanan kararların çok az yenilik içerdiğini, daha önce açıklananlarla benzerlik gösterdiğini ifade etti ve krizin çok kritik ve değişken bir aşamada bulunduğuna vurgu yaptı.
Moody’s, Kasım ayı sonunda yaptığı açıklamada, Avro Bölgesi’ndeki borç krizinin ciddiyetinin hızla artmasının tüm Avrupa ülkelerinin kredi notlarını tehdit ettiği uyarısında bulunmuştu.AA

Leave a Reply

Your email address will not be published.