Motorola hisseleri düştü

moto x-motorola-4Motorola Solutions Inc., konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre girişim şirketleri ve büyük şirketlerin firmayı satın alması için yaptığı girişimlerden bir sonuç alamadı.
Kimliklerini açıklamak istemeyen kaynaklara göre şirket, iletişim ekipmanı üreticisi herhangi bir fon tarafından tek başına alınması için çok büyük bulundu. Motorola hisseleri dün yüzde 6.2 kayıp gerçekleştirerek 62.51 dolardan işlem görürken, şirketin piyasa değeri 13.2 milyar dolara geriledi.
Motorola aynı zamanda Honeywell International Plc ve Tyco International Plc gibi firmalara da başvurarak stratejik bir girişim gerçekleştirmeye çalışmış olsa da bir sonuç alamadı. Kaynaklardan bir tanesi Motorola’nın kullandığı teknolojinin böylesine büyük bir alımı haklı çıkarabilecek kadar uzun süre rekabet gücünü koruyamayabileceğinden endişe duyulduğunu belirtti.
Motorola şirketi son dönemlerde zorluklar yaşarken, bazı ürünler hariç hisse başına düşen kar oranı geçtiğimiz yıl yüzde 45 düşerken, satışların bu sene değişmeyerek hafif bir düşüş göstereceği tahmin ediliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.