Murdoch, Eredivisie Live TV'nin çoğunluk hisselerini satın aldı

Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch, Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) maçlarını yayınlama hakkını elinde bulunduran Eredivisie Live adlı televizyon kanalının çoğunluk hisselerini satın aldı.
BT EKONOMİ-Televizyon kanalının bağlı olduğu Eredivisie Media ve Marketing CV (EMM) şirketi tarafından yapılan açıklamada, Eredivise Live’nin yüzde 51’inin Murdoch’un sahibi olduğu FOX International Channels’a (FIC) satıldığı belirtildi.
CNN Türk’te yer alan habere göre açıklamada, satış işlemine Eredivisie Live televizyon kanalına ortak olan 18 futbol kulübü, Hollanda Futbol Federasyonu ve Endomel adlı şirket tarafından oybirliğiyle karar verildiği kaydedildi.
Söz konusu ortaklığın Hollanda futbol kulüpleri ve taraftarları açısından iyi bir haber olduğunu belirten Eredivise Live Müdürü Frank Rutten, FOX International Channels ile birlikte başarılı ve yenilikçi çalışmalara imza atacaklarını söyledi.
Bu arada açıklamada satış işleminin değeri konusunda herhangi bir bilgi verilmezken, Hollanda medyası, Murdoch’un, lig maçlarının 12 yıllık yayın hakkı için yaklaşık 1 milyar euro ödediğini duyurdu.
Haberlerde, Avustralyalı medya patronunun ilk sezon için 60, diğer sezonlar için ise 80 ve 100’er milyon euro ödeyeceğine yer verildi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.