ONS Altın zirveden döndü

Küresel çapta enflasyon endişeleri yükselirken yatırımcıların altına yönelimi arttı. Geçtiğimiz gün sert yükseliş kaydeden ons altın bugün 5 haftanın zirvesinden döndü.

Para ve emtia piyasalarında hareketli seyir görülmeye devam ediyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve küresel enflasyon tehdidi yatırımcıları altına yönlendirirken bu durum fiyatların yükselmesinde etkili oluyor.

Geçtiğimiz güne 1974 dolardan başlayan ons altın 1998 dolara kadar çıkarak 5 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

FED CEPHESİNDEN FAİZ ARTIŞI MESAJI

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinden faiz artışına yönelik mesajlar gelmeye devam ediyor. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed’in bu yıl faizleri yaklaşık %3,5 seviyesine yükseltmek için acele etmesi gerektiğini söylerken, 75 baz puanlık bir artırımın imkansız olmadığını belirtti.

Enflasyonun rahat davranmak için fazla yüksek olduğuna işaret eden Bullard, Fed’in faizi “çok yakında” nötr seviyeye yükseltmesi gerektiğini ifade etti.

ONS ALTIN ZİRVEDEN DÖNDÜ

Fed’in politika faizini 75 baz puan artırabileceğine yönelik açıklamanın ardından ons altın fiyatı 5 haftanın zirvesinden yönünü aşağı çevirdi.

Bugüne 1979 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda geri çekilerek 1974 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1972 dolar, en yüksek ise 1979 dolar seviyeleri görüldü.

GRAM ALTIN DA GERİLİYOR

Yurt içinde ise gram altın fiyatı ons altına paralel hareket ediyor. Geçtiğimiz güne 928 liradan başlayan gram altın 941 liraya çıktıktan sonra 931 liradan kapandı.

Bugüne 931 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 929 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 928 lira, en yüksek ise 932 lira seviyeleri görüldü.