Peugeot Citroen kâr açıkladı

Peugeot-Citroen-1Otomobil üreticisi Peugeot Citroen’in satışları, üçüncü çeyrekte yüzde 1.6 artarak 12.3 milyar euroya yükseldi. Piyasa beklentisi 12 milyar euro düzeyindeydi.

Avrupa’nın ikinci büyük otomobil üreticisi Peugeot Citroen, üçüncü çeyrek gelirlerinde beklenmedik bir yükseliş kaydederek piyasa beklentisini aştı. Peugeot Citroen’in geçen yılın üçüncü çeyreğinde 12.1 milyar euro olan satışları, bu yılın aynı döneminde yüzde 1.6 artarak 12.3 milyar euro’ya yükseldi.

Bloomberg’in derlediği analist beklentilerin ortalaması ise 12 milyar euro düzeyindeydi. Şirket yaptığı açıklamada, 2016’ya kadar pozitif operasyonel nakit akışının sağlanacağı öngörüsünü yinelendi. Peugeot Citroen’in Avrupa ve Çin’de yaşadığı satış artışı, Latin Amerika ve Rusya’daki düşüşlerden daha fazla miktarda gerçekleşti.

Son üç yılıdr ilk kez ilk altı aylık dönemde kâr açıklayan şirket, Avrupa’da dışında büyümek için otomobil üreticisi Dongfeng Motor ile işbirliği yapıyor. Peugeot’nun üçüncü çeyrek küresel satışı yüzde 5.4 artarak 643 bim 600 araca çıktı. Satışlardaki artış oranı, Çin ve Güneydoğu Asya’da yüzde 44, Avrupa’da yüzde 7 oldu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.