Piyasalarda karışık görünüm hakim

Piyasalarda beklentilerin hakim olduğu ciddi oynaklıkların yaşanmadığı haftanın son işlem gününde de karışık görünüm hakim.
BT PİYASAM-Merkez Bankalarından gelebilecek yeni teşvik beklentilerinin bir tarafta tutulmaya devam ederken piyasalarda cephesinde bu gelişme haftanın son işlem gününe yatay bir seyre neden oluyor.
Avrupa’da liderlerin tatilde olması vekillerin devreye olması endeksler üzerinde sert hareketlerin görülmesine engel oluyor. Dün Pimco’den Avrupa’nın yeni fırtınaların tehdidi altında olduğun u açıklaması, euronun kurucuları arasında yer alan isimlerin dağılmayı daha sık ağızlarına almaları ile hafta içi gözlenen yukarı yönlü hareketler yerini yatay seviyelere bırakırken gün sonu kapanışlarından yatay seviyelerin ve yön arayışının hakim olduğu görüldü.
ABD tarafında da gün yatay seyrederken gün sonunda ABD’de New York borsasında endeksler günü karışık bir seyirde tamamladı. Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 10.45 puan veya yüzde 0.084 düşüşle 13.165,19 puandan günü tamamlarken, Nasdaq 7.39 puan veya yüzde 0.25 artışla 3.018,64 puana, S&P 0.58 puan veya yüzde 0.04 artışla 1.402,80 puana geldi.
Yeni günde Asya’da gelen veriler ile hafif eksiye dönen endekslerde Çin ekonomisindeki sert yavaşlama fiyatlanıyor. Ülkede geçen ay ihracat sadece yüzde 1, ithalat ise yüzde 4.7 oranında artış gösterdi. Tokyo yüzde 0.9, Hong Kong yüzde 0.7, Sidney yüzde 0.6, Şanghay ve Seul hafif ekside işlem görüyor.
Euro-dolar paritesi 1.23 seviyesinin hafif altına indi. Dolar TL 1.7886 olurken euro TL 2.1962 seviyesinde
Altın ve petrolde hafif kayıp var. Altın 1610 doların üzerinde. ABD ham petrolü 93 doların, brent petrolü 112 doların üzerinde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.