S&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

standard-poorsUluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s, Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu “BB+” olarak teyit etti, yerel para cinsinden kredi notunu ise “BBB”den “BBB-“ye indirdi.
Uluslarası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Türkiye’nin kredi notuyla ilgili açıklama yaptı. Kuruluş Türkiye’nin yabancı para cinsinden BB+ olan notunu ve negatif görünümü teyit etti. Ekonomistler S&P’nin değişime gitmesini beklemiyordu. Kredi notunun teyit edilmesinde kamu borcunun göreceli düşük ve ihracatın dayanıklı olmasının etkili olduğu kaydedildi. Türkiye’nin notu yatırım yapılabilir düzeyin bir not altında yer alıyor.
Yerel para cinsinden notu düşürdü
S&P Türkiye’nin yerel para birimi cinsinden notunu ise BBB-/A-3’e düşürdü, görünüm negatif. Yerel para birimi cinsinden notun düşürülmesinde Merkez Bankası’nın operasyonel bağımsızlığına dair soru işaretlerinin neden olduğu belirtildi.
Moody’s ve Fitch de değiştirmemişti
Diğer kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Fitch, 2015 yılı ilk değerlendirmelerinde Türkiye’ye ilişkin kredi not ve görünümlerini korumuşlardı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.