Twitter hisseleri düştü

Twitter-Borsa-3Sosyal medya devi Twitter’ın geliri 2015’in ilk çeyreğinde beklentilerin altında gerçekleşti.İlk çeyrek bilançosu hisseye yüzde 24’e varan satış getirdi.
Twitter’ın hisseleri adeta çakıldı.
Sosyal paylaşım devi Twitter’ın ilk çeyrek bilançosu hisseye yüzde 24’e varan satış getirdi. Hisseler günü yüzde 18.2 ekside kapattı.
Twitter’ın ilk 3 ayda gelirleri 436 milyon dolarla analist tahminlerini karşılayamadı. Şirket yılın kalanına ilişkin gelir öngörüsünü de 2,3-2,35 milyar dolardan 2,17 ila 2,27 milyar dolara indirdi.
Bilanço sızdırıldı
Şirketin bilançosunun ABD borsa kapanışından önce Selerity adlı bir firma tarafından sızdırılmasıyla hisse kısa bir süreliğine işleme kapatıldı. ABD borsa kapanışında hisse yüzde 18 ile tarihinin en kötü ikinci gününü de geride bırakmış oldu.
CEO Dick Costolo, ürün ve mühendis ekiplerini yeni yöneticilerle destekleyerek, yeniliklerin hızını artırmaya ve Twitter’ın reklam ve sosyal medya portalı olma özelliği noktasındaki şüpheleri gidermeye çalıştı. Costolo,” Yeni ürünler için her şey daha çok erken” dedi.
Twitter’ın 2015 yılı ilk çeyrek geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre beklentilerin altında yüzde 74 artarak 436 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.