Uluslararası piyasalar dalgalı seyir izliyor

uluslararasi-borsa-2015-1Fed üyelerinin açıklamalarını takip eden küresel borsalarda dalgalı bir seyir izleniyor.
Küresel piyasalar, ABD’de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamaları ile dalgalı bir seyir izliyor.
ABD’de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde Fed üyelerinin açıklamaları ile 10 yıl vadeli tahvil faizleri ve dolar endeksinin yükselişi devam etti.
Dün açıklanan ISM iş aktivitesi endeksinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,26, S&P 500 endeksi yüzde 0,29 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,23 değer kazandı. Analistler, bugün açıklanacak verilerin ve Fed üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirterek, Dow Jones endeksinde teknik olarak güçlenen 18.100 direncinin aşılıp aşılamayacağının da yön üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor.
Avrupa tarafında dün açıklanan imalat sanayi satın alma yöneticileri endekslerinin (PMI) genel olarak beklentilerden iyi gelmesinin ardından pay piyasalarında yükselişler öne çıkarken, avro/dolar paritesi 1,1225’ten 1,1123’e geriledi.
Dün Almanya’da DAX endeksi yüzde 1,44, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,36, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,70 yükseliş kaydetti.
Asya borsaları işlem hacmi Japonya, Güney Kore ve Tayland’daki piyasa tatilleri dolayısıyla düşük olduğu seansta ekside seyrediyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.4 ekside bulunuyor.
Çin’de Şanghay endeksinin kapanışa yakın etkili olan kar satışları ile yüzde 2,68 değer kaybetmesi dikkati çekiyor.
Avustralya Merkez Bankası’nın beklentiler doğrultusunda faiz indirmesi öncesinde yüzde 1.1 kadar artıya geçen Avustralya borsası ise kararın ardından yüzde 0.6 artıda bulunuyor.
Merkez bankası faizi 25 baz puan indirerek yeni tarihi dip olan yüzde 2’ye çekti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.