Yunanistan ilerleme sağlayamıyor.


Yunanistan’ın borç değişim planında ilerleme sağlanamıyor.
Atina’da Ocak ayı ortalarında AB, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu temsilcileriyle (Troyka) yapılacak kritik müzakereler öncesinde, Yunanistan’ın borçlarının yüzde 50 azaltılmasını öngören PSI (özel sektör katılımı) planı üzerinde özel sektör tahvil sahipleri ile Yunan hükümeti arasındaki görüşmelerde ilerleme kaydedilemediği bildirildi.
Yunan haber ajansı AMNA, özel sektör kreditörleri adına görüşmeleri yürüten Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başkanı Charles Dallara’nın, bugün Başbakan Lukas Papadimos ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ile yaptığı görüşmede PSI ile ilgili bazı önemli noktaların aşılamadığını duyurdu.
AMNA, yetkili hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, “PSI ile ilgili anlaşmanın tamamlanması için gerekli önemli ayrıntıların hala sürüncemede bulunduğunu” belirterek, tarafların gelecek hafta içinde tekrar bir araya gelmelerinin kararlaştırıldığını bildirdi.
Yunanistan Maliye Bakanlığı yetkilileri daha önce yaptığı açıklamada, gelecek hafta içinde anlaşmanın ana çerçevesinin hazır olacağını belirtirken IIF’den yapılan açıklamada, bazı ana noktaların henüz çözümlenmediği ve zamanın ilerlediği kaydedilmişti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.