Brüksel’de araç kullanılmaması için ‘Bisiklet’ seçeneği!..

Brüksel bölgesinin mobilite ajansı Pazartesi günü Brüksel’de araç kullanılmaması için sürücülere yeni bir Park + Bisiklet seçeneği sunduğunu duyurdu.

Mağazaların, kuaförlerin ve diğer işletmelerin açılması da dahil olmak üzere, Mart ayından bu yana gevşemeyi hedefleyen yeni önlemlerin getirilmesiyle Brüksel’de Hareketlilik başlıyor.

Brussels Mobility , aynı zamanda şehre giren araç trafiğinin miktarını da azaltmayı amaçlıyor.

Son zamanlarda tanıtılan kilometrelerce yeni bisiklet yolundan en iyi şekilde faydalanmak amacıyla; Park + Bisiklet seçeneği, şehrin en büyük girişlerinde yolcular, varış noktalarına kadar ücretsiz bisiklet ve scooter paylaşım hizmetlerini kullanabiliyorlar.

Heysel Park B’de park yerleri, T adresi bekleme olarak, bu adresten indirilebilir bir kupon ile ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Anderlecht, Kraainem ve Ceria’daki otoparklar P + R sezonluk bilet sahipleri için ücretsizdir ve diğer ziyaretçiler için 1 € ücrete tabidir.

Açık erişime sahip diğer otoparklar Roodebeek (Woluwe Alışveriş), Herrmann-Debroux, Delta, Lennik-Erasmus (hepsi metro durakları) ve Uccle’da Stalle’de bulunabilir.

Listelenen otoparkların her birinde bir Villo bisiklet paylaşım istasyonu vardır.

Buna ek olarak, Billy Bike Delta, Herrmann-Debroux ve Roodebeek’te bulunurken Dott scooter Delta, Kraainem, Herrmann-Debroux, Roodebeek ve Stalle’da mevcuttur.

Villo, vesileyle, pazartesiden 30 Haziran’a kadar sürecek hizmetlerine ücretsiz abonelik sunuyor.

Hizmetin e-bisikletleri için de ücretsiz bir pil var. Ayrıntıları Villo web sitesinde bulabilirsiniz.

Dott, PARKANDRIDE kodunu kullanarak Pazartesi’den 5 Haziran’a kadar günde iki ücretsiz sürüş sizleri bekliyor.