Cüneyt Arcayürek: Aymazlık…

Cüneyt Arcayürek-2013-1YAZARLAR-Belediye başkanlığı göreviyle Türkiye’yi başbakan olarak yönetmeyi aynı sanan bir anlayışı temsil eden kafa; ülkeyi bu hale; çürümüş ve de kokuşmuş hale getirdi.
Hâlâ suçu, sorumluyu kendinden başkalarında arıyor.
Cumhuriyetin bütün kurumlarını darmadağın etti.
Kurumların yıkıntıları arasında dolaşıyor şimdi.
Yargıdan yakınıyor.
Tuhaf değil mi? Üç beş yıl önce oluşturduğu özel mahkemeleri ve aldıkları kararları, eleştirileri, itirazları bir kalemde reddeden…
… O günlerde; ben Ergenekon, Balyoz gibi bugün ipliği artık pazara çıkan davaların savcısıyım diye aslanlar gibi TV’lerde kükreyen Başbakan RTE bugün süt dökmüş kedi gibi…
… Ucu kendisine dokunan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması başlayınca… Amanın varmayın yanına, yöresine…
… Sanki ülkeyi 11 yıldır bir baştan öteki başa korku salarak yöneten o değilmiş gibi…
Şimdi çıkmış orta yere, “Yargı içinde çeteler varrrr” diye avaz avaz bağırıyor…
***
Bugün dün söylediklerini anmsamayan, karalayan bu davranışına bakarsanız:
Bu ülkeyi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Başbakan olarak 11 yıldır yönetiyor da RTE de muhalefet lideri olarak onun taraflı, partizan yönetimi sayesinde öncelikle yargının bu hallere düştüğünü eleştiriyor sanırsınız.
Düştüğü bataklıktan kurtulma çabasına; ülkenin -tabii başkomutan da kendisi- istiklal savaşı verdiğini söylemesi yok mu, neresinden bakarsanız bakınız akla ziyan bir saptama…
Yok hayır!.. İzlediği politikaları eleştiren işadamlarını Maliye müfettişleri ordusuyla baskı altına almaya girişen de o değil.
Yolsuzluğa ve rüşvet olaylarına bir kılıf bulamıyor. Yolsuzlukları yakalayanları, Gezi eylemlerini, darbeden suikasta kadar türlü ve birbirine ters düşen benzetmelerle suçluyor.
Dış mihraklarla, içerideki taşeronları diye ne idüğü bilinmeyen ve kimliklerini aylardır saptayıp açıklayamadığı muhayyel örgütleri de suçluyor.
***
Dahası var.
Cemattle kol kola, omuz omuza tam bir dayanışma ve işbirliği içinde Cumhuriyeti yıkmaya girişti.
Ne vakit ki cemaat devlet içinde paralel devlet olduğunu kanıtlayan başkaldırı hareketlerine başladı, RTE’ye isyan etti.
O zaman iktidar gücünü paylaşmayı sindiremeyen RTE, cemaate karşı savaş açtı.
İmdiii… Bu savaşın cemaati suçlamaya hazırlanan bir başka cephesi izleniyor.
Bugünlere dek örneği görülmeyen bir olay yaşandı…
Milli Güvenlik Kurulu‘nda, Başbakan’ın Başdanışmanı’nın “milli orduya kumpas kurdular” açıklamasını Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in gündeme getirdiği… Genelkurmay’ın gerekli girişimleri yapma isteğine Kurul’daki başta RTE ve hükümet üyelerinin onayladığı usturuplu biçimde basına sızdırıldı.
Başdanışman, milli orduya kimin (veya hangi örgütün) kumpas kurduğunu açıklamaktan kaçındı. Ama hükümet canibinden gerekli gördükleri kalemlere orduya kumpası cemaatin kurduğu olasılığı anımsatıldı ve bu yönde yorumlara rastlandı.
Akıllara böylece daha şimdiden hükümetin cemaate açtığı savaşın bir yüzünün de orduya kumpas kurma iddiası olduğu getirildi..
***
Başdanışman kumpasın gündemden düşmeyen kimi davalarla ilgisi olmadığını istediği kadar savunsun; öncelikle Balyoz davasıyla ilgili tartışmalar birden yeniden alevlendi ve Genelkurmay, kumpas yazısı üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Başvuru dilekçesinde Genelkurmay, Balyoz davasında:
“TSK’yi hedef alacak şekilde suç delilleri üretildi. Davalarda görev yapan adli kolluk, savcı ve hâkimler savunmanın görüşlerini dikkate almadı. Suç delilleri manipüle edildi. Üretilen sahte delillere avukatların ve askerlerin yaptığı savunmalara itibar edilmedi” diyor.
Bu savunuları Balyoz davası görülürken mahkemede bütün incelikleriyle askerlerin avukatı Celal Ülgen açıkladı, söyledi. TV’lerden de günlerce kamuoyuna duyurdu.
Genelkurmay’ın o sırada kılı kıpırdamadı…
O günlerde sanıkları suçlayan sahte belgeler üretildiği söylemlerine Genelkurmay Başkanı Org. Özel’den ve emrindeki karargâhtan karşı çıkan bir ses, bir açıklama duyulmadı.
Oysa bugün… Şeytanın avukatının aklına geldiğine kuşku yok; Genelkurmay, hükümetin onayıyla; yıllardır konuşulan ve son olarak Balyoz davasıyla bir kez daha ortaya çıkan milli orduya kurulduğu bilinen ve aylarca sessiz kaldığı kumpasla ilgili suç duyurusunda bulunuyor.
Tam da cemaatin paralel devlet kurduğu söylemlerinin yaygınlaştığı sırada!
***
11 yıllık Başbakan’ın ve de Genelkurmay’ın dün olanlar, bugün yaşanıyormuş gibi davranan aymazlığı karşısında; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu atasözü ’62 ile yetersiz kalıyor!
Cumhuriyet

Leave a Reply

Your email address will not be published.