Mustafa Mutlu: Bırakın bu ayakları!

Mustafa Mutlu-1YAZARLAR-İktidar-cemaat kavgasında yeni bir aşamaya geçildi ve Başbakan bir zamanlar “makam arabasını”hizmetine sunduğu Savcı Zekeriya Öz’ü hedefine oturttu.
Çünkü Başbakan’a göre, savcıların oğluna ve diğer bakan çocuklarına yönelik açtıkları soruşturmaların bir numaralı sorumlusu, Ergenekon soruşturmasını yürüttüğü sırada en güvendiği isim olan Savcı Zekeriya Öz!
Günlerdir gerek Başbakan’ın, gerekse yandaş medyanın ağzında, O ve ailesinin yaptığı lüks harcamalar var!
***
İzleyenler bilir; ilk iddia cumartesi günü Başbakan’ın yandaş gazetecilere verdiği kahvaltıda gündeme gelmişti. Başbakan, isim vermeden Savcı Öz’ü suçlamış ve “Bir yargı mensubu nasıl oluyor da yılda 20-22 kez yurtdışına çıkıyor. Hadi bir kez kayağa, yüzmeye gittin, 20-22 kez nereye gidiyorsun? Masrafları kim karşılıyor?” diye sormuştu.
***
Daha bu sözlerin mürekkebi kurumadan dün bu kez Başbakan’ın damadının yönettiği gazetede başka bir “bomba” iddia manşete taşındı:
“Zekeriya Öz’ün Dubai Sefası” başlıklı haberde Zekeriya Öz’ün, “hükümete karşı yargı darbesinin beyinlerinden” olduğu öne sürülerek şöyle denildi:
“Sabah’ın ulaştığı belgeleri göre, İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, beraberinde 8 kişiyle 16 Ekim 2013′te Dubai’ye uçtu. Seyahati Fly Express organize etti. Havalimanında VIP karşılama yapılan Öz, lüks araçla 5 yıldızlı Jumeirah Zabeel Saray Otel’e geçti. Otel kayıt defterine Mr. Zekeriya Öz & Family (Öz ve ailesi) diye yazıldı. Konuklar 4 çift kişilik, bir de tek kişilik lüks odalarda ağırlandı.
Altı gecelik oda ve VIP karşılama ücreti 16 bin 377 dolar olarak fatura edildi. Yemekler 7 bin 812 dolar, büfe harcamaları 5 bin 575 dolar tuttu. 18 Ekim’de çöl safarisine de çıkan Öz ve beraberindekiler, 22 Ekim tarihinde yurda döndü. Toplam 31 bin 588 dolar tutan tatil masrafını Ataşehir merkezli bir inşaat şirketi ödedi.”
***
Başbakan’ın ve emrindeki medyanın amacı belli:
Savcı Zekeriya Öz’den kurtulmak…
Bunun için onu itibarsızlaştırmak ve görevden aldırmak…
Görünen o ki; bunun için ellerinde yeterince malzeme de bulunuyor!
Bu kampanyanın iki “çirkin” yanı var:
Birincisi; Başbakan’ın bir savcıyla, “Senin ayıbın benim ayıbımdan fazla” kavgasına girmiş olması… Oysa Savcı Öz’ün masum olmaması, Başbakan Erdoğan’a ve bakan çocuklarıyla eski AB Bakanı Egemen Bağış’a atılan suçları hafifletmez!
Ve ikincisi; Başbakan, bugün Savcı Öz’ü suçladığı “şeyleri” yeni mi öğrendi? Yıllardır bunları bildiği halde, göz yummuyor muydu?
Şimdi yolları ayrılınca bu “yüksek harcamaları” gündeme getirmesinin, intikam duyusundan kaynaklandığını görmeyeceğimizi mi sanıyor?
***
Bugün istedikleri kadar kanlı-bıçaklı olsunlar cemaatle AKP… Ya da Savcı Öz’le Başbakan Erdoğan yıllardır, kol kolaydı…
Başbakan devletteki ve medyadaki yurtseverleri tasfiye etmek için cemaatin “adli gücü”nü kullandı.
Şimdi kalkmışlar, “lo, lo” yapıyorlar…
Bugün ne kadar kavga ederlerse etsinler, bu ülkenin yurtseverleri bu ikilinin geçmişte kendilerine yaptıkları büyük haksızlıkları asla unutmayacaktır!
BİATÇI!
Dünün yandaş kalemi, bugünün AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “aydın” gibi görünmeye çalışmaktan yorgun düşmüş olmalı ki, üzerine hiç yakışmayan o elbiseyi çıkarıp olduğu gibi görünmeye karar vermiş… Seçim bölgesinde yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’ın ölümüne arkasında olduklarını belirterek, “Biatsa biat, itaatsa itaat, ölümüne arkasında duruyoruz. Evet biz biatçıyız” demiş…
İyi de o zaman neden bize on küsur yıldır “demokrat” ayakları attın? Birine “biat” edenin, özgür iradesi falan olamayacağına göre, senin demokratlığın da mı palavra?
GÜNÜN SORUSU
İçişleri Bakanlığı, 29 Mart 2009-1 Nisan 2013 tarihleri arasında AKP’li 882 belediye hakkında istenen soruşturma iznini reddetmiş… Sorum eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’e:
Onları kurtardın da seni kurtaran çıkmadı… Ne düşünüyorsun?
Bir liraya üç ekmek!
Yerel gazete Ege’de Bugün, dün yürek burkan bir haber yayınladı.
Buna göre, İzmir’de birçok fırın ve bakkal, 3 bayat ekmeği 1 liradan satmaya başladı.
Böylece günde 9-10 ekmek alan bir aile toplamda 9 lira ödemek yerine, 3 lira vererek aynı miktarda bayat ekmeği sofrasına götürmeyi tercih ediyormuş… Bu uygulamanın çok yakında tüm ülkeye yayılması bekleniyormuş…
İki bakan çocuğun yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla cezaevinde olduğu, aynı nedenle ifadeye çağrılan Başbakan’ın oğlunun savcıdan kaçtığı, dört eski bakan hakkında fezleke hazırlandığı bir dönemde, vatandaş ekmeği bile ucuza alabilmek için “bayat”ını yemek zorunda kalıyorsa…
En azından “Yuh, yuh soyanlara” türküsünü çalıp, teybinizin sesini sonuna kadar açın…
Bakarsınız; duyup da utanırlar!
Günün İsyanı!
CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Maliye’nin bazı yandaş şirketlerin 130 milyon liralık vergi borcunu“uzlaşma” adı altında 5 milyon liraya indirdiğini belgeledi… İsyanım Maliye Bakanı’na:
Muhaliflerin hepsini “kümesteki kaz” durumuna düşürürseniz, bir gün sizi öyle bir gagalarlar ki nereye kaçacağınızı şaşırırsınız!
AYDINLIK

Leave a Reply

Your email address will not be published.