Necati Doğru: Altın patates umresi!

Necati DOĞRU-1YAZARLAR-Hilei şeriyye diyorlar: Görüntü olarak uygun. Bakan ailesini almış. Uçağa binmişler. Hac yoluna düşmüşler. Allah, Bakan ailesini umreye getiren uçağın sahibine bakmaz mı? Uçağın sahibinin, bakana 700 bin TL değerinde pahalı kol saatini niçin taktığını Allah bilmez mi? Bu tablo bende; “Bakan Zafer Çağlayan ile rüşvet dağıtıcı altın ihracatçısı işadamı Reza Zarrab dini kumpasa getirmişler” duygusunun doğmasına yol açtı.
Lakin ben dinden anlamam.
Günaha da batmak istemem.
İmam hatip bitirmiş biri lazım.
Başbakan izah edebilir.
“Bu umre caizdir” diyebilir.
* * *
Siz itiraz koyabilirsiniz.
Başbakanı lütfen geçelim.
Şu günlerde çok yoğun.
Fetto-Teyyo ortaklığı çatladı.
İki dost birbirine düştü.
Eski ortaklar kavga ediyor.
Darül İslam bitti.
Darül Harp zamanıdır.
Darül harpte her şey olabilir. 11 yıllık eski 2 mücahit dost, savaş sırasında birbirinin ciğerini çıkartıp çig çiğ yiyebilir. Hoca Efendi, arkadan vurdu, Tayyip Beyefendi de Hoca Efendi’nin inine girebilir.
Diyebilirsiniz.
* * *
Tamam da, kime soralım.
1 Ocak günü gazetelerde; Fethullah Hoca Efendi’yi neredeyse dinden kopmuş ilan eden ve Tayyip Beyefendi’yi kayırıp kollayan tam sayfa ilan çıktı. Bu tam sayfa ilanı; “Bediüzzaman Said Nursi’nin gerçek talebeleri biziz diyen; Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Salih Özcan, Mehmet Fırıncı, Abdülkadir Badıllı” yayınladı. Bunlar Said Nursi’nin yaşayan vekilleri olduklarını yayınladıkları tam sayfa ilana not olarak yazdılar.
Bunlar bilebilir.
Bize bir anlatsınlar; “İslam’da altın patates umresi” caiz midir yoksa hileyi şeriyye midir?
* * *
Altın patates umresi nedir?
Şöyle izah edeyim: ABD’nin İran’a koyduğu ekonomik ambargonun delinmesi için Türkiye’yi yönetenler bir model geliştirdiler. İran’ın Türkiye’ye sattığı petrol ve doğal gazın parası Halk Bank’ta bir hesaba yatırıldı. İran’a da sen Türkiye’de bir vekil tayin et. Halk Bankası’nda hesaptaki parayı alsın dövize çevirsin, dövizle altın alsın, altını icabında sana ihraç etsin, icabında tekrar dövize çevirsin, alacaklı olanlara İran’ın borcunu ödesin. Lira, dövize dönerken, döviz altına çevrilirken, altın tekrar dövize dönerken yüzdelerle, kurlarla oynandı mı? Rüşvet dağıtıcı, pahalı kol saati hediye edici, bakan ailesini uçağına bindirip umreye götürücü Reza Zarrab birikimini bu yolla mı yaptı? Yapabilmesi için “birilerinin olur vermesi ve Zarrab’ın arkasında durması“ gerekirdi. Örneğin “Altın bir ödeme aracıdır… İhracat malı sayılamaz…” diyenlere Türkiye ekonomisinden sorumlu bakanın çıkıp; “Ha altın ha patates. İkisi de ihraç malıdır” demesi beklenirdi.
* * *
Bakan bekleneni gösterdi.
“Altın, patates gibidir” dedi.
Altın, bazen patates oldu.
Patates, bazen altın oldu.
Altın patates umresi doğdu.
Rüşvetçi, Bakanı uçağına aldı.
Umre yapmaya götürdü.
Burası tamam da…
Bu umre İslam’a sığdı mı?
Netleşiyor!
Teknik takip dinlemelerinde savcıları şaşkına çeviren bir konuşma oldu. Bir gazetenin genel yayın müdürü, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan’a; “Oradan 2 milyon lira gönder Süleyman… “ diye emir tonunda istekte bulundu. Kim bu telefon hortumcusu genel yayın müdürü? Son 11 yılda hangi gazeteler çok az satmalarına rağmen devlet bankalarından
en çok ilanı aldılar? Açıklanmadı. Gizleniyor.
Dün Başbakan’ın 5 gün sürecek Japonya, Singapur, Malezya gezisinde uçağına sadece “Sabah, Star, Yeni Şafak” gazetelerinden gazeteci alacağı haberi dolaştı. Böylece “2 milyon yolla Süleyman” cılar kısmen netleşti.
SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.