Necati Doğru: Beni Coni diye gör

Necati DOĞRU-1Beni Abdullah (Apo) diye görme! Barzani (Barzo) diye görme! Selahattin (Selo) diye görme! Beni Karayılan (Karo) diye de görme!
Beni Jony (Coni) diye gör!
Habur Sınır Kapısı’ndan Şanlı Urfa’nın Suruç İlçesi’ne gelmek ve oradan da Kobani’ye ulaşmak üzere yola çıkarken; “Benim adım Apo, Barzo, Selo ama aslında ben Coni’yim” demek durumundayım!
Açık, net anlatayım.
Sen anlayabilesin.
Şunu demek istiyorum.
Benim Coni Abim var.
Üniformamın kol kısmında görülebilir bir şekilde Coni Abimin bayrağını diktirdim.
Herkese gösteriyorum.
Kobani’ye ayak basıyorum.

* * * *

Coni Abim sayesinde.
Bir halk, millet oluyor.
Millet olabilmek için önce Coni oluyor. Bugün “Ortadoğu’da Coni olunca” ordun da oluyor.
Gördün mü!
Üniformamın kolunda ABD Bayrağı’nın dikili olduğunu gören Şanlı Urfa’da PKK’lı destekçilerimiz bizi selamlayarak bağırdılar:
Biji Serok Obama!
Niçin böyle bağırdılar?
Çünkü; “bana dokunursan ABD’li Coni Abim senin ağzına kurşun doldurur” gerçeğini kavradıkları için “Biji Serok Obama” diye sevindiler.

* * * *

Beni Coni diye gör!
Olayları net kavrarsın.
Türk Ordusu, 2008 yılında Irak’a Sınır Ötesi Harekat yapıp Kandil’e doğru 35 kilometre içeri girerek peşmerge ile birlikte PKK güçlerini de bombalarken o yıllarda Coni Abim (ABD Savunma Bakanı Robert Gates) tam 4 kez “Türk Ordusu size söylüyorum, çekilin” diye uyarı yaptı.
Türk Ordusu çekildi.
Coni Abim, beni korudu.
Şimdi de koruyor.
Beni ordu yapıyor ve bugün Ortadoğu’da Coni Abim’in hizmetinde bir yeni Millet doğuyor.

* * * *

Bugünün dünyasında Coni Abim’e karşı gelecek bir güç yok. Basra Körfezi’ndeki savaş gemilerinden düğmeye basıyor, Suriye Devleti topraklarında Kobani’de IŞİD’in kafasına bombalar yağdırıyor.
Kimse Abim’e dokunamaz.
Ne Rusya, ne Çin!
Coni Abim’e dönüp, “Sen Suriye toprağını ne hakla bombalıyorsun” diyemiyorlar.
Diyemezler.

* * * *

Türkiye başta dayılandı.
PKK ile IŞİD aynı ve PYD ile PKK beraberler dedi. Peşmergeyi geçirmiyordu.
Coni Abim bastırdı!
Türkiye razı oldu.
Başlangıçta Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu, çok karşıydılar. Hiç sıcak bakmıyorlardı. Sürüncemede bırakıyorlardı.
Ama gördün. Ne oldu?
Çok anlamlı bir gündü.
Cumhuriyet’in 91. Yılı kutlanıyordu. Peşmerge Türkiye’nin üzerinden Coni Abim, sayesinde geçiverdi. Hani başbakanlar geçerken yanlarında koruma polisleri olur ya onun gibi Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu peşmergenin koruması oldular ve Türkiye üzerinden peşmergeyi geçirdiler.
Biji Serok Obama!
Peşmerge, PKK.
PYD, TSK aynı saftayız
Coni Abim sayesinde.
Beni Apo diye görme!

18 işçinin katili!

Ermenek’te kömür ocağını ruhsatlandırma, denetleme ve “işçiyi göçük altında öldürmeden, kızışan kömür alevi altında kavurmadan, patlayan yer altı suyu içinde boğdurmadan kömür üretilecek ortamı yaratma sorumluluğu” 12 yıldır iktidarda bulunan Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar (Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Lütfi Elvan) üstündeydi. 18 işçinin katili “ruhsatlandırma, denetleme, öldürmeden üretim ortamı yaratma sorumluluğu” olanlardır. Sorumluluklarını yerine getirmediler. Cinayet mahalline geri dönen katillere benzediler. Riya maskesi takıp, ağlayan çırpınan işçi eşlerinin acısını paylaşmaya, sözüm ona, Ermenek’e koştular.

SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.