Necati Doğru: Dehşet!

Necati DOĞRU-1Bu noktada taraf olmak, taraf tutmak kalkar. Vicdan, akıl, sağduyu öne çıkar. Fenerbahçeli futbolcuları taşıyan otobüse Rize- Trabzon yolunda silahlı saldırı oldu. Şoför Ufuk Kıran yüzünden vuruldu. Saldırı anı için bir viyadük geçişi seçildi. Sürücünün vurulmasıyla hareket halindeki otobüsün kontrolden çıkarak içindekilerle viyadükten aşağı uçuruma yuvarlanması planlandı. İlk haberler; hedef tüm takımı öldürmekti, kurşunlama planı bu hedef için yapıldı diye geldi.
Dehşete düşürmek.
Tedhiş.
Terör yaratmak.
FB otobüsünü içinde futbolcularıyla uçuruma yuvarlayarak öldürmek için eylem yapmak terör sayılır. Terörün amacı, adam öldürmek değildir.
Öç almak da değil.
Fenerbahçe otobüsüne, içindeki futbolcuların da ölmesini planlayarak ateş eden, “F.B’den intikam alayım” diye yola çıkmadı.
Dehşete düşürmek istedi.
Bir eylem yaptı.
Dehşete düşürmek istedi.
Birilerini korkutma hedefledi.
* * *
Otobüse ateş eden bir kişi.
Arkasında kaç kişi var?
Ateş eden hangi ortamdan, kültürden, eğitimden, kışkırtmadan, arka sıvazlamadan beslendi?
Bu yapıyı bulmak!
Mutlaka bulmak gerekir.
Fenerbahçe Kulübü Yönetimi de; “organize ve tasarlanmış silahlı saldırıdır… Bu karanlık eylem aydınlanıncaya kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur…” açıklamasını yaptı.
Evet karanlık eylem.
Karanlık el; bugüne kadar öfkelerine yenik düşürüp taşla sopayla dövüşen futbol taraftarlarının bundan böyle silahla birbirlerini vurmaları ortamını mı yaratmak istedi?
Amacı neydi?
Dehşet yaratmak istedi.
* * *
Dehşet, dehşeti izliyor.
Savcının öldürülmesi dehşetini daha yeni yaşamıştık.
O da tedhişti.
Terör yaratma.
Teröristlerin amacı “adam öldürmek, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’dan intikam almak” değildi. Halkı dehşete düşürme eylemi yaparak, bir yerlere uyarı vermek istediler. Sadece Savcı’yı öldürmeyi hedeflemiş olsalardı, tuzak kurmak, dürbünle vurmak türü bin çeşit cinayet işleme türü var, onlardan birini seçerlerdi. Tersine Savcı’yı öldürmek için kendileri de ölmeyi göze alıp, “ölerek öldürme planı” yaptılar.
Dehşet burada gizliydi.
Ölerek öldürenlerin arkasındaki karanlık el, Türkiye’yi “kanlı bir mezhep boğuşmasına” itecek bir ortam mı hazırlamak istedi, yoksa yaklaşan seçimlerde iktidar oylarının erimesini önleyecek bir algı avlama ortamı mı yaratmak istedi?
* * *
Dehşete savruluyor ülkemiz.
Dün Savcı şehit edildi.
Bugün FB otobüsü kurşunlandı.
Yarın ne gelecek?
Bugün olanları görüyoruz.
Yarın olacakları ise bilmiyoruz.
Dehşete düşürücü eylemleri planlayıp kurgulayan karanlık ellerin merkezlerini bulup hukuk önüne çıkarmak iktidarın görevi.
İktidar görevini yapmalı.
Yapmazsa hüküm giyer.
SÖYLEŞİ
Reza Zarrab
İşsiz mi kalacak?
ABD, komşumuz İran’la anlaşma yaptı. Ambargo kalkıyor. Böylece İran petrolünü, doğal gazını istediği ülkeye özgürce satabilecek. Kazandığı dolarları istediği bankalar üzerinden serbestçe ülkesine götürebilecek. Bundan böyle İran, Amerikan ambargosunu delmek için 3 bakan oğluyla birlikte rüşvet ve yolsuzluktan göz altına alınıp 3 ay hapislerde yatmak zorunda kalan Reza Zarrab (Rıza Sarraf) gibi girişken genç işadamlarını araya aracı koymadan istediği ülkeden, istediği malları serbestçe alabilecek. Bu durumda Rıza Sarraf işsiz mi kalacak? İş dünyasından tanıdıklarım, “Rıza Bey, çok girişken biri… Asla işsiz kalmaz… Bu iktidar devam ettiği sürece, eskiden kurduğu bağlantılarla, bin türlü iş kurar…” dediler.
SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.