Necati Doğru: Gaddarlar korkaktır!

Necati DOĞRU-1YAZARLAR-“Gaddarlar korkaktır” cümlesini Başbakan’ın Antalya’ya yapacağı gezi nedeniyle futbol maçı karşılaşmalarının bile yasaklanmasına bakarak yazmıyorum.
Bu ne gaddarlıktır?
Öldürmek, yok etmek, Türkiye’den silmek, sindirmek üzerine “bir işkence yöntemi” geliştiriliyorsa bu mutlaka büyük bir korkudan kaynaklanıyordur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) adlı bir dernek var. Bu derneği Profesör Türkan Saylan ve bir avuç hanım arkadaşı kurdular. Bunlar laik düşünceli kadınlar. Kadının türbana girmesine de karşılar. Atatürk devrimlerinin “kadının erkekle eşit olmasına” yaptığı katkıya minnet duygusuyla bağlı insanlar. ÇYDD, yasalara uyarak, bağış topluyor. Bu bağışlarla, yurtlar açıyor, okullar yaptırıyor, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun fakir, kimsesiz, sahipsiz kız çocuklarını sahipleniyor, ailesi yoksul erkek çocuklarına eğitim bursları veriyor. Yani hayır işliyor.
* * *
Hani İslam peygamberi Hz. Muhammed’in; “İnsanın en hayırlısı insana hayrı dokunandır” diyen öğüdü var ya onun gibi topladıkları bağışları; “fakir-kimsesiz-sahipsiz-çaresiz kız ve erkek çocuklarına hayrı dokunsun” diye harcıyorlar. Fakat kızları türbana sokmak isteyen iktidar gibi düşünmüyorlar. ÇYDD’nin kurucusu Türkan Saylan, ölüm döşeğindeyken evi basıldı. “Gizli örgüt kurarak, darbecilik yapıyor” diye ağır suçlamalara uğratıldı. Yandaş gazetelerde pusucu kalemlere; ÇYDD’nin burs verdiği “kızları Ergenekoncu genç subaylarla buluşturduğunu” yazdırma insafsızlığını da yaptılar. ÇYDD’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da burs verdiği öğrencilerin PKK’lı olduklarını bile günlerce dillerine dolayıp, yıkıcı yalanlar yaydılar.
Bu çamurlar tutmadı.
İyi insanlık ölmedi.
ÇYDD’ye bağışlar sürdü.
Yurtlar yine yapıldı.
Yine burslar verildi.
* * *
Fakat gaddarlık durmadı.
Burs verdiği kızlara niye başlarını türbanla örtüp Kuran-ı Kerim okutmuyor ve AKP destekçisi tarikatların müridi haline neden getirmiyor diye olsa gerek ÇYDD’ye karşı bu kez; “vergi yoluyla işkence” yöntemini çalıştırdılar.
Kamu yararına dernek.
Kâr etmek için kurulmamış.
Topladığını hayır için harcıyor.
Diğerleri gibi bağışlardan vergi alınmaması gerekirken şimdi “bağış toplarken pos (satış noktası) makinesi kullandınız; bu da ticari faaliyete girer” diye 2 milyon TL vergi cezası koydular. Ayrıca ÇYDD’de gönüllü olarak çalışanları da “kaçak işçi” diye tanımlayıp bunların SGK primlerini yatırmadınız diye de ceza bindirdiler.
* * *
Bu gaddarlık neden?
İnsanın nutku tutulur.
Düşünce sistemi donar.
Vicdanı varsa, kanar.
Toplum önünde, camide, cemaatte Müslüman görünmek için Hz. Muhammed’in “İnsanın en hayırlısı insana hayrı dokunandır” sözünü tekrarlıyor fakat kendi gibi düşünmüyor diye hayır yapan derneğin üzerine öldürmeye gidiyor.
Füze yapacak beynimiz var!
Türk Ordusu’nu dışa bağımlıktan kurtarmak için kurulmuş milli şirketlerden biri olan ASELSAN’ın Genel Müdürü Cengiz Egemen, “Çin’den alacağımız füze sistemleri Türkiye’ye büyük bir altyapı kazandırmaz. Bu füzeleri bizim yapabilme gücümüz var. Fırsat bize verilsin…” diye çağrı yaptı. Yani genel müdür haykırıyor: Türkiye’de füze yapacak bilgi birikimine sahip beyinler var. Niçin Çin’den ya da ABD’den alma iştahı sürdürülüyor? Ve “Çin bize daha düşük fiyat teklif etti ve teknoloji öğreteceği sözünü de verdi” tiyatrosu oynanıyor?

SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.