Necati Doğru: Menderes mezarında dirildi

Necati DOĞRU-1YAZARLAR-Soru: Para sayma makinesi… Para sayma makinesi… Ağzı var dili yok para sayma makinesi, sen ne yaparsın?
Cevap: Fııırrrttt… Fııırrrtt…
Soru: Ne yaparsın diye sordum.
Cevap: Ben para sayarım.
Soru: Tek becerin bu mudur?
Cevap: Beynim 5 becerilidir.
Soru: Müthişsin!
Cevap: Evet, öyleyim! Birinci becerim ayrım yapmam. Bu dolardır. Bu liradır. Bu Euro’dur. Ayırmam. Eşit davranırım. Her parayı sayarım. İkinci becerim; sayım esnasında sahte tespiti yaparım. Üçüncü becerim; sahte tespitini otomatik olarak yaparım. Dördüncü becerim saydığım Dolar’ın, Euro’nun, Lira’nın sahtesini bulursam, “Bu para sahtedir… Bu para kalptır… Bu parayı sana veren kalpazandır…” diyerek sesli uyarırım. Sen beni dilsiz sanıyorsun, benim dilim vardır. Beşinci becerim; konuşulanları duyarım ama sır saklarım. Kimseye anlatmam.
* * *
Soru: Bana anlatmayacak mısın?
Cevap: Artık saklayamam.
Soru: Ne oldu ki?
Cevap: Görmüyor musun? Gizli olması gereken soruşturma halka açık hale geldi. Ben de duyduklarımı gizleyemem.
Soru: Ne duydun?
Cevap: Bakan’ın oğlunun odasındaydık. Arkada 6 tane çelik kasa dizilmişti. Ben rüşvet dolarlarını; “Fııırrrttt… Fııırrrttt…” sesi çıkartarak sayıyordum, bakanın oğlu sevinçten kendinden geçmiş dolarları kasaya istifliyordu. Odaya Baba Bakan girdi. Telefonla konuşuyordu. Telefonun diğer ucundaki ses; “Adnan Menderes mezarından kalktı… İsmimi ağzınıza almayın… Söyle Başbakan’ına… Adımı bir daha ağzına almasın… Siz benim adımı andıkça ben mezarımda camide zehirli kılıçla katledilen Hz. Ömer gibi azap çekiyorum…” diye kızgın bağırıyordu.
Soru: Bakan’a bağıran kimdi?
Cevap: Bilmiyorum.
Soru: Nasıl bilmezsin?
Cevap: Ben makineyim, beyin becerim 5’tir fakat görme becerim yoktur. Ben duyarım, konuşurum, hissederim fakat göremem.
* * *
Soru: Para sayma makinesi… Para sayma makinesi… 6 çelik kasalı odada Bakan’a telefonda “Menderes mezarından kalktı…” diyen sesin sahibi, ne demek istiyordu.
Cevap: Sen anlayamadın.
Soru: Anlatır mısın?
Cevap: Başbakan Tayyip Erdoğan, meydanlarda, salonlarda Adnan Menderes’in devamıyız diyor ya… Menderes’in resmini kendi resmi ile poster yaptırıp kentlerin duvarlarına astırıyor ya… Şimdi bu Başbakan’ın 3 bakanın 3 oğlu rüşvete aracılık etmekten 4 gündür savcı-polise ifade vermekteler. Biliyor musun Menderes oğluna ne demişti?
Soru: Ne demişti?
Cevap: Menderes Başbakan olmuştu. Büyük oğlu merhum Yüksel Menderes de hem siyasal bilimler, hem hukuk fakültelerini bitirmişti. Babasına gelip; “Baba siz Başbakan oldunuz şimdi farklı fırsatlar ortaya çıktı. Bir arkadaşımla birlikte ortak serbest ticaret şirketi kuracağız” demişti. Menderes de oğluna; “Oğlum ben devlet hayatında görev aldığım müddetçe sen ticaret yahut benzeri serbest iş yapamazsın… Her yaptığın iş, benim Başbakanlığıma bağlanır…” dedi ve oğluna ticaret yaptırmadı. Anladın mı, “bugün 3 bakan oğlu rüşvet oğlanı haline geldiği için” telefondaki ses; “Menderes mezarında dirildi…” diye bağırıyor.
* * *
Soru: Para sayma makinesi… Para sayma makinesi, “AKP’lilerin ibret alıp uyanacağı” bir gerçeği haykırıyorsun da kim ne ders çıkartıyor?
Cevap: Biri var ki, çuvalladı.
Soru: Kim çuvalladı.
Cevap: Başbakan.
Soru: Ne yaptı ki?
Cevap: Bundan kötüsü ne olabilir. Bu operasyonu fırsat sayıp “Rüşvetin üzerine gideceğine” rüşveti ortaya çıkartan “polis şeflerini dış bağlantılı çete” ilan etti. Oysa polis şeflerini göreve atayan kendisiydi ve Gezi olayları sırasında aynı polis şefleri için “destan yazdınız” diye primle ödüllendiren de kendisiydi.
Soru: Karizması çizildi mi?
Cevap: Çizilme hafif kalır. Yarıldı.
YARIN: Bakan Oğlu’nun Şifreli Çelik Kasası ile röportaj.

SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.