Necati Doğru: Olmaz olsun Babam dedi!

Necati DOĞRU-1İşte taş… İşte hırsız… İşte taş… İşte hırsız… İşte taş… İşte hırsız…
Sen bu taşı al… Hırsıza at… Bir daha senin malını çalmaya yeltenmesin… Senin hakkını kutulara, kasalara doldurmasın…
Bir daha gelip senden destek istemesin…
Oylar taş olacaktı.
Rüşvete fırlatılacaktı.
Hırsız korkutulacaktı.
Yolsuzluk kovalanacaktı.
Değerli okurlarım ben bu yazıyı yazdığım saatlerde oyların henüz yüzde 20’si (resmi olmayan sonuçlar) açıklanmıştı. Ben o sonuçlara bakarak bir değerlendirme yaptığımda seçmenin yüzde 40’ın üstündeki bölümünün sandığa gittiğinde “Olmaz olsun, o benim babam… Hırsızlık yapmış olabilir ama ben babamı taşlayamam…” dediği görüldü.
Kulağını tıkadı.
Gözünü kapadı.
Duymak istemedi.
Görmek istemedi.
Tayyip Erdoğan bir tarafta ve Fethullah Gülen’in sunduğu yolsuzluk kasetlerini arkalarına alarak muhalefet partileri öbür tarafta kamplaştı, kutuplaştı.
Seçmenin yüzde 40’tan fazlası “hırsızlığa-rüşvete” inanmak istemedi. Midye gibi oldu birbirine yapıştı, kenetlendi. Eğer gecenin ilerleyen saatlerinde çok sürpriz gelişme olmazsa bu seçimi de “Çalıyor ama çalışıyor” eski köhnemiş paradigması kazanmış oldu.
* * * *
Sağ ile sol yarışmadı.
İlericilik gericilik kapışmadı.
Camici ve kışlacı çatışmadı.
Keskin, kırıcı ve hırçın bir kamplaşma yaşandı. Aslında kentler ve kasabalar kendilerini yönetecek insanları seçiyordu ama aslında bu seçimler “Tayyip Erdoğan’a yeter” diyenlerle “Yola devam” diyecek olanların kutuplaşmasına döndü. Yerel seçim genel seçim havasına büründü. Katılma oranı da yüksek oldu.
Sonuç CHP için hüsran.
MHP için hayal kırıklığı.
MHP ile CHP’nin aldığı oyların toplamı Tayyip Erdoğan’ın iktidar partisi AKP’nin oylarına
yetişip geçemedi.
* * * *
Yine ben bu yazıyı yazdığım saatlerde Ankara ve İstanbul kentlerinde de iktidar partisi
AKP’nin adayları, CHP adaylarını geride bırakmışlardı. Bu durumda ana muhalefet partisi CHP bu kentlerdeki başarısızlığıyla Tayyip Erdoğan’ın kurduğu “Cumhurbaşkanı olma hayaline” güç aşılamış oldu. Ankara ve İstanbul kentlerinden ikisi ya da en azından birisi iktidar partisinden alınabilseydi “Türkiye Tayyip Erdoğan’ı sırtından indirmeye karar verdi, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı hayali çürüdü” diye yazabilecektim.
Bu durumda hayali sürer.
* * * *
Muhalefet başarısız.
Çalışmıyor.
Parti kadroları yetersiz.
Muhalefet partileri, halkın gönül tahtına oturacak bir başarılı siyasi kadro oluşturamadı. İyi bir siyaset sınıfının çıkmasına katkı yapamıyorlar. Bu seçimlerde de gösterdi ki, CHP ile MHP için son 50 yılın muhasebesini yeni isimlerle ve yeni fikirlerle yapması mecburiyeti doğacak.
Belki de…
Yeni bir parti doğacak.
Halk çalışan arıyor.
Çalmayan ama çalışan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.