Uğur Dündar: Atatürkçü ve Cumhuriyetçi Fenerbahçe’ye “Dur”

Atatürkçü ve Cumhuriyetçi Fenerbahçe’ye “Dur”, yeni Türkiye’nin simgesi TÜRGEV’e
Ugur-Dündar-2Tarih 3 Mart 1996…
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün genel kurul toplantısında ikinci gün…
Konuşmalar devam ederken İstek Vakfı’ndaki salona, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan giriyor.
Kürsüye davet edilen Erdoğan, Fenerbahçe camiasına tarihi vaatlerde bulunuyor:
“Sizleri bu mutlu ve hayırlı günde saygı ve sevgilerle selamlıyorum.
Fenerbahçemizi böyle birlik ve beraberlik içinde gördüğümüz zaman, mutluluğumuz bir kat daha artmaktadır.
(…) Ben bir Fenerbahçeli olarak kulübüme her zaman hizmet vermeye hazırım. Bu hizmeti vermek için mutlaka yönetim kurulunda olmam gerekmez…
(…) Fenerbahçe’de ilk yapılacak iş, altyapıyı iyi kurmaktır. Altyapıdan çıkacak sporcular, hem Fenerbahçe’ye, hem de Türkiye’ye faydalı olur.
Amatör şubeler için hazırlanan proje kapsamında (Samandıra, Pendik ve Ümraniye) arazilerinin alt yapı çalışmaları başlamış bulunmaktadır. Ayrıca Dereağzı’ndaki Fenerland projesi, bir an önce hayata geçirilmelidir.
Fenerbahçeli olmaktan son derece mutlu ve gururluyum. (Belediye Başkanı olarak) Her türlü desteği yönetim kuruluna vereceğim.”
* * *
Ayakta alkışlanan bu konuşmanın ardından yıllar geçiyor…
Belediye Başkanlığı sırasında Fenerbahçeli olmaktan gurur duyduğunu sık sık dile getiren, kulübün tüm projelerine gereken her türlü desteği vereceğini söyleyen Tayyip Erdoğan, başbakanlığında ağız değiştiriyor.
Örneğin son genel kurulda kendisinin ve kongre üyesi oğlu Bilal’in desteklediği Mehmet Ali Aydınlar’ın listesi Aziz Yıldırım karşısında hezimete uğrayınca, bir zamanlar tam destek taahhüdünde bulunduğu Fenerbahçe’nin projelerine veryansın ediyor.
Hatta gözü öylesine kararıyor ki, Fenerbahçe’ye büyük gelirler sağlayacak yatırımlar için “Bunlar uçuk kaçık şeyler” diyebiliyor! Şükrü Saracoğlu Stadyumu’na bitişik Kenan Evren Lisesi’nin yerine yapılması düşünülen AVM ile Kalamış’taki Marina projeleri konusunda tüm yasal işlemlerin bitirildiğini ve protokollerin imzalandığını görmezden gelebiliyor. “Marina-AVM sözleri vermek doğru değil. Çevre Bakanlığı’ndan izin aldın mı?” diye sorabiliyor.
Yani “Aziz Yıldırım başkan olarak kaldıkça Fenerbahçe o izni bizden alamaz” demeye getiriyor.
* * *
Tayyip Erdoğan böyle konuşur da Milli Eğitim Bakanlığı durur mu?
Hemen harekete geçiliyor ve Kenan Evren Lisesi arazisinin yap-işlet-devret formülüyle ve 49 yıllığına Fenerbahçe’ye kiralanmasıyla ilgili protokolü rafa kaldırıyor!
Bir açıklama yapılarak “Fenerbahçe’nin protokole uymadığı ve 345 milyon lirayı bulan değeriyle Kenan Evren Lisesi arazisinin kulübe devrinin ciddi bir kamu desteği yaratacağı” belirtiliyor.
Bu açıklamayla Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Kenan Evren Lisesi arazisinin sahibi olmayacağı, söz konusu yeri sadece yap işlet devret yöntemiyle kiralayacağı dikkatlerden uzak tutuluyor. Ayrıca burada Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılacak olan ticari işletmeden elde edilecek gelirlerden devlete her yıl yaklaşık yüzde 26’lık bir kâr payı ödeneceği de kamuoyundan gizleniyor.
* * *
Durun daha bitmedi,
1- Fenerbahçe’nin protokol gereği Küçükbakkalköy’de, 40 derslikli Ataşehir Anadolu Lisesi’ni,
2- Üsküdar Çengelköy’de 32 derslikli Yavuztürk İlköğretim Okulu’nu,
3- Sancaktepe’de 24 derslikli Sancaktepe İlköğretim Okulu’nu
4- Ataşehir’de Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Spor Salonu ile İşlik Derslikleri’ni inşa ederek Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettiğine hiç değinilmiyor.
Ayrıca Bakan Nabi Avcı’nın daha önce, eğitim öğrenim faaliyetinin devam ettiği bu tesisleri zamanında teslim ederek, protokoldeki tüm yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren Başkan Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine teşekkür ettiği de duyurulmuyor.
* * *
Peki Fenerbahçe’nin milyonlarca lira harcayarak yaptığı eserleri zamanında bitirip teslim etmesine karşın, söz verdiği araziyi devretmeyen devlet, sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu ve kızının yöneticileri arasında yer aldığı TÜRGEV’e gelince ne yapıyor?
Cumhuriyet’in haberine göre; İstanbul Başakşehir’deki 606 milyon lira değerdeki arsayı, fiyatını 202 kat düşürerek, sadece 3 milyon TL’ye TÜRGEV’e devrediyor!..
Sudan ucuz değil mi?
* * *
Sevgili okurlarım,
Fenerbahçe’ye yapılan zulmün tek nedeni var.
Aziz Yıldırım ve camianın Cumhuriyet devrimlerine gönülden bağlı olmaları, Atatürk sevdasından ödün vermemeleri ve darağacına çekilseler bile son nefeslerinde “Yaşasın Türkiye ve Fenerbahçe” diye bağıracak olmaları…
Deneyimli gazeteci Aytunç Erkin bu gerçeği “Sarı Lacivert Öfkeli Adam: Aziz Yıldırım” (Kırmızı Kedi Yayınevi) kitabında belgeleriyle ne de güzel anlatmış.
Mutlaka okuyun…
UĞUR DÜNDAR’IN NOTU:
Diğer güzide kulüplerimizin Atatürkçü ve Cumhuriyet’e gönül vermiş taraftarları lütfen alınganlık göstermesin. Bu haksızlık aynı doğrultuda düşünen herkesi hedef almıştır.
SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.