AB yetkilileri, Standart&Poors'dan not operasyonunu bekliyor


Piyasalar S&P’nin gece operasyonu ile çalkalanıyor.
Gelen bilgiler kafaları karıştırsa da bu gece piyasalar S&P’nin hangi Avrupa ülkelerini vuracağını tahmin etmeye çalışıyor
AB yetkilileri, uluslararası derecelendirmesi kuruluşu Standart&Poors’un bazı AB ülkelerinin notlarını Almanya veHollanda hariç bu gece düşürebileceği belirttiler.
Gelen açıklamlar kafaları karıştırıyor. S&P, Euro Bölgesi ülkelerinin not indirimi konusunda yorum yapmazken Fransız TV Kanalları’nda S&P’nin Fransa’nın notunu düşürdüğü bilgisi yer aldı buna karşılık bazı kaynaklarda da notun hala AAA olduğu bilgisi geldi.
Financial Times’a konuşan bir yetkili de yaptığı açıklamada S&P, Fransa ve Avusturya’nın hali hazirda AAA olan kredi notlarını AA+ seviyesine ineceğini kaydetti.
Açıklama sonrası parite 1,27’nin altına gevşeyerek 1.2654 ile 16 ayın diplerine gerilerkenAvrupa’da kayıplar yüzde 1’i aştı, İMKB 100 Avrupa’ya paralel değer kaybetti.
AB yetkilileri, Standart&Poors’dan not operasyonunu bekliyor
Standart&Poors’dan bu gece bazı AB ülkelerinin notlarını düşürme operasyonu bekleniyor.
AB yetkilileri, Uluslararası derecelendirmesi kuruluşu Standart&Poors’un bazı AB ülkelerinin notlarını Almanya hariç bu gece düşürebileceği belirtildi.
S&P, Euro Bölgesi ülkelerinin not indirimi konusunda yorum yapmadı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.