Anadolu Ajansı şirket haberlerini paralı yaptı

Anadolu Ajansı’nın geçtiğimiz yılın Eylül ayında yayınlamaya başladığı şirketler bülteni, yeni yılla birlikte artık paralı oldu.
Geçtiğimiz aylarda şirketlerin medya ile ilişkilerini düzenleyen PR şirketlerine bilgilendirme yazısı gönderen A.A, şirketler bülteninin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren ücretli olarak yayın hayatına devam edeceğini belirtmişti.
Yazıda, bültene abone olmayan şirketlerin ulusal ekonomiyi ilgilendirmeyen haberleri dışındaki diğer bültenlerinin yayına konulmayacağının altı çizilmişti.
Yeni yılla birlikte bu uygulama da hayata geçti. Artık şirketleri ile ilgili haberleri ilgili bültende yayınlatmak isteyen şirketler bunun parasını ödemek zorunda olacak.
‘Parayı verip haberi yaptıralım’ gibi algılanmasın
Konu ile ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye bir açıklama yapan, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici, yeni uygulamanın ‘parayı verip haberi yaptıralım’ şeklinde algılanmaması gereğine dikkat çekti.
Anadolu Ajansı’nın en başından beri PR ve reklam amaçlı haberlere uzak durduğuna işaret eden Ekici, şunları anlatı:
“Fakat Türkiye ekonomisi gelişiyor, bununla birlikte markalar da büyüyüp yükseliyor. Karşılığında PR ve iletişim ihtiyacı bizim üzerimizde baskı yaratıyor. Biz bunu bir miktar düzene oturtalım istedik. Haber dili çok reklam olan şirketlerin haberlerini abone olsalar da yayınlamayacağız. Ancak bültene abone olmayan şirketlerin haberlerini de girmeyeceğiz.”
Ekici, bir şirketin haberinin genel ekonomiyi ilgilendirmesi durumunda ise abone olmasa da haberi eskisi gibi Ekonomi kategorisinden yayınlayacaklarını kaydetti.
Ekici, abonelik ücretlerinin henüz belli olmadığını, ücretin bülten sıklığına ve aylık olarak alınabileceğini ifade etti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.