Büyük bankaların kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s (S&P), ABD ve Avrupa’da faaliyet gösteren 15 büyük bankanın kredi notunu düşürdü.
Kuruluştan yapılan açıklamada, 9 Kasım’da yayımladığı yeni kriterleri çerçevesinde dünyanın en büyük 37 bankasının kredi notlarının gözden geçirildiği ve bu gözden geçirme sonunda ABD ve Avrupa’da faaliyet gösteren 15 büyük bankanın kredi notlarının düşürüldüğü vurgulandı.
S&P, aralarında Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Citigroup, Wells Fargo, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Barclays, UBS, Royal Bank of Scotland, Rabobank ve HSBC’nin de bulunduğu 15 bankanın notlarını düşürdü. 20 bankanın notlarını değiştirmeyen S&P, Bank of China ile China Construction Bank’ın notunu ise yükseltti.
Kuruluş, bir yıldır bankaların kredi notlarını yeni kriterlere göre revize edeceğini belirtiyordu.
S&P yetkilileri bu ayın başında, yeni kriterleri çerçevesinde dünya genelinde 750 bankanın kredi notlarını güncelleyeceklerini açıklamışlar, söz konusu bankaların yüzde 20’sinin notunun indirilmesi, yüzde 20’sinin yükseltilmesi beklenirken, yüzde 60’ının notunda ise değişiklik öngörülmediğini belirtmişlerdi.
Kuruluşun, 15 Aralık tarihine kadar diğer bankalara ilişkin gözden geçirme sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.